Mahačev kao Krokap: Razornim haj-kikom srušio Vokanovskog i odbranio UFC titulu

Dagestanac Islam Mahačev održao je obećanje - Australiajnac Aleksandar Volkanovski neće biti prvak lake kategorije dok se on bori u oktagonu!

13314 pregleda 13 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Dagestanac Islam Mahačev održao je obećanje - Australiajnac Aleksandar Volkanovski neće biti prvak lake kategorije dok se on bori u oktagonu!

Mahačev je razornim lijevim haj-kikom slavio fantastičnu pobjedu i odbranio je naslov šampiona u lakoj kategoriji na UFC 294 Abu Dabiju, dok je Volkanovski prvi put nakon decenije poražen nokautom.

Aktuelni prvak u perolakoj kategoriji Volkanovski prešao je u težu kategoriju kako bi se borio protiv Mahačeva i u februaru je izgubio odčukama sudija, novu priliku dočekao je otkazivanjem borbe za titulu Čarlsa Oliveire, 12 dana pred UFC spektakl.

I pogriješio je Volkanovski, očigledno nedovoljno prirpemljen za borbu u tako kratkom roku.

Prepuna Etihad arena uživala je u tri minuta sjajne borbe, a onda je Mahačev plasirao razoran udarac, Volkanovski je pao na strunjaču i tu je dobioo devet opasnih udaraca prije nego je sudija Mark Godar uspio zaustaviti borbu na tri minuta i šest sekundi.

"Mahačev nije u sjanci Habiba Nurmagomedova, jer ovim udarcem je napravio otklon od mentora. On pravi korake ka ličnoj prepoznatljivosti, mada previše podsjeća na Krokapa (Mirko Filipović, hrvatski policajac)", kazao je Dena Vajt, predsjednik UFC-a.

Nokaut je bio prvi koji je Volkanovski doživio od maja 2013., kada je izgubio od Korija Nelsona u svojoj tek četvrtoj profesionalnoj MMA borbi.

Tek Mahačev će od odbrane titule inkasirati najmanje 1,1 milion dolara.

U glavnoj uvodnoj borbi Hamzat Čimajev je odlukom sudija osvojio pravo na pretendenta za naslov u srednjoj kategoriji u borbi sa Kamaruom Usmanom.

Čimajev je dominirao nad bivšim prvakom u poluteškoj kategoriji Usmanom u prvoj rundi, ali se 36-godišnji Nigerijac uspio održati u borbi i pokušavati da preokene sve do kraja treće runde.

Ćimajev je već u prvoj rundi povrijedio ruku, rentgen će pokazati da li je u pitanju lom. Ipak je supio da zadrži predost i slavi.

Spektakl u Abu Dabiju gledali su Zlatan Ibrahimović, navijač Mahačeva i Čimajeva ali i Kevin de Brujne, zvijezda Mančester sitija koja se oporavlja od povrede.

Bonus video: