Niko nikada kao Nenad - u subotu napada svjetsko zlato!

Nenad Dulović je danas u dvorani "Laslo Pap" u Budimpešti za plasman u finale SP-a, pobijedio Mohameda Ozdemira iz Njemačke sa 3:0

12107 pregleda 18 komentar(a)
Dulović iz Budimpešte do posebnog mjesta u istoriji crnogorskogh sporta, Foto: Boris Pejović
Dulović iz Budimpešte do posebnog mjesta u istoriji crnogorskogh sporta, Foto: Boris Pejović

Crnogorski karatista Nenad Dulović u finalu je 26. Svjetskog prvenstva u Budimpešti!

Fantastični crnogorski reprezentativac ostvario je najveći uspjeh crnogorskog karatea od sticanja nezavisnosti, a plasmanom u finale izjednačio je i najboji rezultat našeg karatea, ikada!

Borac podgoričkog Omladinca danas je u polufinalu kategorije do 67 kilograma nadvisio Njemca Mohameda Ozdemira sa 3:0.

Do finala i rezultata iz snova Dulović je došao sa pet efektnih pobjeda, počev od Tonija Noa Pizina iz Švajcarske (1:0), Žoakima Mendeša iz Portugala (6:4), Fahada Alkhatamija iz Saudijske Arabije (8:0) i Italijana Đanluke de Viva (5:0).

Rival u subotnjem finalu biće mu Francuz Stiven da Kosta, zvanični evropski i svjetski šampion.

Plasmanom u finale 24-godišnji Dulović je obezbijedio prvu svjetsku medalju za crnogorski karate u Budimpešti, drugu u istoriji od nezavisnosti, nakon njegove klupske drugarice Marine Raković, koja je bila bronzana.

Dulović je i prvi naš karatista u istoriji sa medaljom na Premijer ligi - bronzom, a prije njega je to uspjelo karatistkinji Raković.

Sa muškom ekipom u brobama Dulović ima srebro sa Evropskog prvenstva u Poreču, brojne druge medalje i uspjehe od kadetskog uzrasta...

I to sve sa dijabetesom tipa 1, zbog kojeg je od djetinjstva prinuđen da prima insulin...

Talenat iz mlađih kategorija razvio je upornim i stručnim radom do najvećeg sportskog nivoa
Talenat iz mlađih kategorija razvio je upornim i stručnim radom do najvećeg sportskog nivoafoto: Privatni album

"Nerijetko sam gubio od rivala koje sam ranije sa lakoćom pobjeđivao, baš zbog tog zdravstvenog problema a takmičenje u karateu je cjelodnevno, insulin moram uzimati najmanje četiri puta dnevno. Zbog bolesti se izgubi fokus... Trebalo je vremena da naučim da se borim sa tim problemom", govorio je za "Vijesti" Dulović, nakon priznanja za najboljeg crnogorskog karatistu 2018. godine.

Od ostalih crnogorskih predstavnika, Emre Saljiu (do 75) poražen je na startu od Davuta Nazmiradova iz Turkmenistana 9:1, dok je od Ksenije Rajović (do 61) bolja bila Italijanka Alesandra Manđakapra 10:0.

Do kraja dana na tatamiće i Matija Bojić (do 60), Anja Jović (do 50) i Jovana Strujić (do 55).

Bonus video: