Dulović: Jesam srećan, iznenađen nisam - u subotu idem po zlato

Ogroman uspjeh našeg karatiste na 26. seniorskom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

8024 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Karate savez Crne Gore
Foto: Karate savez Crne Gore

Crnogorski karatista Nenad Dulović kazao je da mu je današnji plasman u finale Svjetskog prvenstva u Budimpešti još draži, s obzirom na to da je to njegov najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri.

"Da li sam zadovoljan i srećan jesam, ali nijesam iznenađen. Vjerovao sam godinama unazad da mogu uspjeti na ovom nivou i samo je bilo pitanje vremena i trenutka. Drago mi je i što je medalja iz Budimpešte jubilarna 50. sa šampionatima Evrope i svijeta za moj klub. U godini jubileja i 50 godina postojanja 50 medalja za mog trenera Žarka Rakovića i moj klub Omladinac", rekao je Dulović agenciji MINA.

On je danas u Budimpešti, u polufinalnom meču kategorije do 67 kilograma, pobijedio Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:0.

Rival u subotnjem finalu biće mu Francuz Stiven Da Kosta, zvanični evropski i svjetski šampion.

Dulović se zahvalio drugovima iz reprezentacije koji su ga podrili i navijali za njega. "Hvala selektoru Almiru Cecunjaninu. Čast mi je biti dio reprezentacije. Idemo dalje, finale je u subotu, a do tada imamo i ekipni nastup. I tu imamo šansu. Nadam se najboljem, nadam se pobjedi i očekujem zlato", rekao je Dulović. On je istakao da posebnu zahvalnost duguje treneru Žarku Rakoviću, navodeći da ga je spremao i dao veliki doprinos uspjehu. Dulović je plasmanom u finale obezbijedio prvu medalju za crnogorski karate u Budimpešti.

To je drugo seniorsko svjetsko odličje za crnogorski karate u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon bronze Marine Raković iz Linca 2016. godine.

Svjetske medalje u borbama, u muškoj konkurenciji, od crnogorskih karatista imaju još Veselin Mićović i Slavenko Bajić.

Bonus video: