Kata tim zaustavljen u prvom krugu, poraz ženske ekipe u borbama

"Imali smo izuzetno jaku grupu, ali očekivala sam da ćemo tek u drugom kolu naići na ozbiljne prepreke", rekla je selektorka Milena Milačić

1728 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore je u prvom krugu završio nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Poraz je doživjela i ženska ekipa u borbama, na startu ekipnog dijela takmičenja.

Tim - u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić - od druge runde dijelila su 0,3 boda.

Bronzani sa šampionata Evrope u Gvadalahari nastup su završili kao šestoplasirani u grupi sa 39,1 bodom.

Taj rezultat je u ostale tri grupe bio vrijedan druge runde takmičenja.

"Imali smo izuzetno jaku grupu, ali očekivala sam da ćemo tek u drugom kolu naići na ozbiljne prepreke. Njihov nastup je bio dobar, ali ne dovoljno dobar da prođu. Do narednog velikog prvenstva ima dosta vremena, ali već sjutra ćemo morati da posložimo sve nedostatke i da ozbiljno pristupimo pripremama za dalje", rekla je selektorka Milena Milačić agenciji MINA.

Komentarišući pojedinačni nastup, kazala je da je zadovoljna onim što je Mijač pokazao u Budimpešti.

"Vjerovala sam da može da prođe i u treći krug gdje bi se nadmetao sa najboljim protivnicima iz grupe. Međutim, rekla bih da nije bio baš njegov dan. U ovakvoj konkurenciji nijanse odlučuju o tome ko ide dalje i jasno nam je da moramo maksimalno ulagati u pripremne procese kako bi mogli da razmišljamo o tome da se umiješamo u borbu za medalju", rekla je Milačić.

Ona je naglasila da je Mijač dorastao svjetskom nivou.

"Vrijedan je i posvećen takmičar - detaljno ćemo analizirati nastupe i uraditi sve što možemo da napravimo pomak", zaključila je Milačić.

Ženska ekipa u borbama Anja Jović, Ksenija Rajović, Vasilisa Bujić i Milena Jovanović poražena je u prvom kolu od Kazahstana 2:0.

Od daljih rezultata Kazahstana zavisiće hoće li kroz repesaž sjutra nastaviti borbu za medalju ili završiti nastup u Budimpešti.

Muška ekipa u borbama - Nenad Dulović, Nikola Malović, Nemanja Jovović, Emre Saljiu, Lazar Jovović, Nemanja Mikulić i Lazar Potpara, bila je slobodna u prvom kolu, pa je sjutra očekuje duel sa Danskom, koja je na startu eliminisala Sjedinjene Američke Države 3:2.

Za sjutra, osim nastavka takmičenja u borbama ekipno u obje konkurencije, predviđeno je i svečano otvaranje šampionata.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, a priliku da se bori za prvo seniorsko zlatno odličje na šampionatima Evrope i svijeta od obnove nezavisnosti imaće Nenad Dulović.

Bonus video: