Njemci spremaju kokice: Prenose NFL utakmica u Frankfurtu gledaće u - bioskopima

Nova dimenzija praćenja američkog fudbala, koji ima bazu od 18 miliona navijača u Njemačkoj, od kojih su 3,6 miliona, procjenjuje se - strastveni

2700 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Ljubitelji američkog fudbala u Njemačkoj koji nisu nabavili karte za dve NFL utakmice u Frankfurtu imaju novu mogućnost: da penose gledaju u lokalnim bioskopima.

Lanac biskopa "Cinemax" je u partnerstvu sa međunarodnim servisom sportskih prenosa DAZN najavio u petak da će prenositi utakmice u 18 svojih bioskopa širom Njemačke.

Kanzas Siti Čifsi se susrijeću sa Majami Dolfinsima 5. novembra u "Dojče Bank Parku", a Nju Ingland Petriotsi igraju protiv Indijanapolis Koltsa sedam dana kasnije. Ulaznice za obje utakmice su rasprodate za nekoliko minuta.

"Interesovanje za praćene utakmica uživo s drugim navijačima je zato veliko", navodi se u saopštenju DAZN-a.

"Navijači mogu da obje utakmice u Frankfurtu gledaju na velikim ekranima uz kokice, naćose i hladna pića", piše u saopštenju. Grupa DAZN je potpisala 10-godišnji ugovor sa NFL-om za isporuku usluge "Game Pass International" navijačima izvan Sjedinjenih Država počevši od ove sezone. DAZN ima sportske prenose u Njemačkoj od 2016.

Njemačka je postala najveće tržište NFL-a u Evropi. Ta liga je prošle godine organizovala prvu utakmicu regularne sezone u toj zemlji kada je Tom Brejdi predvodio Tampa Bej Bakanirse do pobjede od 21:16 nad Sijetl Sihoksima u "Alijanc areni" u Minhenu. NFL procjenjuje da ima 18 miliona navijača u Njemačkoj, od kojih su 3,6 miliona "strastveni", rekao je za Asošiejted pres Aleksandar Štajnfort, generalni menadžer NFL-a za Njemačku.

"Uzbuđenje zbog dolaska NFL-a bilo je toliko veliko, da mislim da bi bez obzira koji bi od 32 NFL tima izašli na teren, to izazvalo veliko interesovanje i veoma brzu rasprodaju ulaznica", rekao je Štajnfort.

Interesovanje za prošlogodišnju utakmicu je podstaklo alternativne opcije za gledanje: navijači su prepunili košarkašku arenu "Audi Dome" u Minhenu da bi na velikom ekranu gledali prenos koji je platila "Dojče Bank".

"Cinemax" iz Hamburga nije odgovorio na pitanje AP o kapacitetu 18 bioskopa u kojima će se prikazivati prenos utakmica. Najjeftinije karte za to koštaju 7,99 eura.

U Sjedinjenim Državama navijači koledž američkog fudbala u grupi "Atlantic Coast Conference" mogu da gledaju televizijske prenose utakmica svog tima u lokalnim bioskopima po sporazumu između kablovske mreže ESPN i "Theatre Sports Network".

Bonus video: