Poslije pregleda snimka ostao bez titule: Dulovića sekunda dijelila od svjetskog zlata

Crnogorski reprezentativac izveo sjajan potez u finalu Svjetskog prvenstva u karateu, sudije mu prvo dodijelile tri poena, samim tim i pobjedu, ali su pregledom snimka ustanovile da je zakasnio

38507 pregleda 345 reakcija 28 komentar(a)
Nenad Dulović na pobjedničkom postolju u Budimpešti, Foto: Karate savez Crne Gore
Nenad Dulović na pobjedničkom postolju u Budimpešti, Foto: Karate savez Crne Gore

Sekunda nekada znači malo, nekada cijeli život.

Jednu sekundu Nenad Dulović nikada u životu neće zaboraviti, jer ga je toliko dijelilo od titule svjetskog prvaka u karateu.

As Omladinca je u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti protiv Francuza Stivena da Koste gubio 5:3 na dvije sekunde do kraja, ali je izveo sjajan potez, zbog čega su mu sve tri sudije dale tri poena.

To je trebalo da mu donese svjetsko zlato, ali se pregledao snimak da se vidi da li je zakasnio.

Nažalost, upravo ta jedna sekunda ga je učinila vicešampionom, a ne šampionom svijeta u kategoriji do 67 kilograma.

Plasmanom u finale, Dulović je ostvario najveći uspjeh crnogorskog karatea od obnove nezavisnosti.

Na putu do istorijskog finala i uspjeha karijere eliminisao je Tonija Noa Pizina iz Švajcarske 1:0, Žoakima Mendeša iz Portugala 6:4, Fahada Alkhatamija iz Saudijske Arabije 8:0, Italijana Đanluku de Viva 5:0 i u polifinalnom meču Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:0.

Nenad Dulović
foto: Karate savez Crne Gore

Karatista Omladinca, koji do sada nije imao pojedinačno seniorsko odličje sa najvećih takmičenja, nije uspio da prekine dominaciju Da Koste, koji je u Budimpeštu došao kao zvanični evropski, svjetski i olimpijski šampion.

Dulović u seniorskoj karijeri ima i ekipno srebro sa šampionata Evrope u Poreču 2021, a kao mlađi senior može se pohvaliti srebrom sa šampionata Evrope u Sofiji 2017. i bronzom u Olborgu dvije godine kasnije.

On je osvojio drugo seniorsko svjetsko odličje za crnogorski karate u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon bronze Marine Raković iz Linca 2016. godine.

Rezultat Dulovića dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da je Crna Gora jedina država sa prostora bivše Jugoslavije koja je imala finalistu u Budimpešti.

Bonus video: