Dulović: Želim da se naša zastava uvijek vijori na takmičenjima; Cecunjanin: Neke odluke sudija mi nisu jasne

Reakcije Nenada Dulovića i selektora Almira Cecunjanina nakon drame i poraza u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti

9835 pregleda 245 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Karate savez Crne Gore
Foto: Karate savez Crne Gore

Od Evropskih igara u Bakuu 2015. godine, kada je kao 18-godišnjak osvojio srebro, Stiven da Kosta je na svakom velikom takmičenju osvojio odličje u kategoriji do 67 kilograma.

Svjetsko prvenstvo u Budimpešti je počeo kao olimpijski šampion, trostruki prvak Evrope i dvostruki vezani zlatni na šampionatima svijeta.

Na takvog asa se namjerio Nenad Dulović i bio na pragu senzacije, na korak od sna, ali mu je nedostajala samo sekunda, jer je njegov potez koji bi mu donio zlato zakasnio za sekundu.

„Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan ishodom finala, jer sam mlad, imam 24 godine i karijera mi tek počinje. Izgubio sam od olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka 5:3, možda mi je malo sreće falilo. Prilagodio sam se njegovom stilu borbe, ali ipak je on ime i ima naklonost sudija. Žao mi je što je ovo njegovo posljednje takmičenje, što neću imati priliku za revanš“, rekao je Dulović za agenciju Mina.

Ovo mu je prva seniorska medalja, jer je srebro na Evropskom prvenstvu osvojio kao član ekipe. Nada se da će nastaviti niz.

„Moj put je jasan - želim da napredujem, da se naša zastava uvijek vijori na takmičenjima i da je moje i ime mojih prijatelja uvijek ispod nje. Borim se za svoju zemlju i za sebe, jer karate je moj život i ne mislim da stanem dok god mogu da hodam i radim borbe“, naglasio je as Omladinca.

Selektor u borbama, Almir Cecunjanin, poručio je da je jako ponosan kako je Dulović odradio finale.

„Nažalost, kada se borite protiv šampiona kakav je Da Kosta, ne borite se samo protiv njega, nego i cijele organizacije. Ne želim da pričam o suđenju, ali je nažalost tako. Oni koji su gledali meč vidjeli su da je Nenad ostavio posljednji atom snage na tatamiju da ostvari pobjedu, odradio je sve što je bilo do njega. Dobro smo se taktički spremili, neki poeni nisu dosuđeni, ali još mi nije jasno zbog čega“, istakao je proslavljeni crnogorski sportista.

Cecunjanin najavljuje nove uspjehe.

„Dosta vremena je pred nama, možemo već da razmišljamo o sljedećim takmičenjima i da napravimo još bolje rezultate. Ovdje smo napravili istorijski uspjeh. Nenad je iz meča u meča ostavljao posljednji atom, ovo je pokazatelj mlađima kako se bori za državu, za reprezentaciju i veliko mu hvala za sve što je ovdje uradio“.

Bonus video: