Usik: Spreman sam za apsolutnu titulu, Fjuri: Datum meča za sve pojaseve mora se pomjeriti

Nokdaun od Naganua u trećoj rundi daje mogućnost Tajsonu Fjuriju da pomjeri datum održavanja borbe sa šampionom u tri ostale važne verzije, Aleksandrom Usikom

9584 pregleda 0 komentar(a)
Britanac nije neogreban završio meč protiv rivala kojeg je žestoko potcijenio, Foto: REUTERS
Britanac nije neogreban završio meč protiv rivala kojeg je žestoko potcijenio, Foto: REUTERS

Tajson Fjuri nije očekivao da će MMA teškaš Fransis Nganu pružiti tako žestok bokserski meč, kakav je viđen tokom 10 rundi borbe u Rijadu. Šampion WBC verzije susreo se nakon meča sa narednim rivalom - Ukrajincem Aleksandrom Usikom, vlasnikom titula IBF, WBA i WBO, sa kojim je potpisao ugovor o borbi u Saudijskoj Arabiji 23. decembra.

Kralj cigana nakon nokdauna kojeg je "preživio" u trećoj rundi borbe sa kamerunsko-francuskim borcem, sada ima prava da po pravilima traži odgađanje tog meča.

Potvrdio je Britanac da će to i uraditi.

"Šta se dogodilo? Dogodilo se to da sam dobio meč, sada moram da se odmorim, dobro odmorim i analiziram šta dalje. Meč sa Usikom ću pomjeriti", naglasio je Fjuri.

On je sa Usikom imao nakon meča "sterdown", uobičajen za podgrijavanje atmosfere, podizanje tenzije i veću pozornost javnosti na njihov boj, samim tim i veću zaradu.

Spekuliše se da će za dva meča u Saudijskoj Arabiji Kralj cigana biti "teži" za najmanje 100 miliona dolara.

Usik je sa radošću dočekao loš nastup Britanca.

"Biću spreman za 23. decembar, biću spreman", istakao je Ukrajinac.

Meč u Rijadu bio je centar okupljanja brojnih zvijezda sporta i šou-biznisa, zajedno su tako meč gledali Brazilac Ronaldo, Luis Figo, Rio Ferdinand i MMA borac, Konor Mekgregor.

Opšte je poznato da su fudbaleri najveći pobornici boksa, i obratno!

Bonus video: