Bošković: Uspjeh Budve donijeće dobre stvari crnogorskoj odbojci

Uspjeh je još veći ako se zna da je ostvaren sa čak 13 crnogorskih igrača, ističe trener odbojkaša Budve nakon osvajanja prvog mjesta na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona

3211 pregleda 3 komentar(a)
Odbojkaši Budve, Foto: CEV
Odbojkaši Budve, Foto: CEV

Odbojkaši Budve pjevajući su se vratili iz Burgasa, gdje su osvojili prvo mjesto u grupi prve faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

Početak turnira nije nagovještavao takav epilog, jer je crnogorski prvak odmah na startu izgubio od prvaka Mađarske - Kaposvara.

Ipak, vjera u sopstvene mogućnosti, igra bez pritiska - ono što posebno ističu u crnogorskom taboru, uz dozu zaslužene sreće, omogućili su Budvanima da nakon pobjeda nad Strumicom i domaćim Burgasom zauzmu prvo mjesto u trouglu i osiguraju plasman u drugu fazu kvalifikacija.

Odbojkaši Budve
foto: CEV

„Ostvarili smo prolaz u drugo kolo kao prva ekipa iz dosta teške grupe. Upravo to nam daje satisfakciju da se pripremimo još bolje za narednu rundu, u kojoj će nas čekati takođe veoma teška grupa. Ali, naša poruka je jasna - idemo da igramo odbojku", kaže trener Budve Miljan Bošković.

Budvane posebno raduje doprinos i napredak mladih igrača.

„Uspjeh je ostvaren sa 13 crnogorskih igrača i uz pojačanja iz Srbije, Dodića i Močića, što nas posebno raduje. Veliki dio momaka rođen je 2000. godine i kasnije, a u evropskim utakmicama imali su značajnu minutažu i uticaj na igru. Većinu njih dobro poznajem iz mlade reprezentacije, a mnogi od njih su ili članovi seniorske selekcije ili ozbiljno konkurišu za mjesto. Takođe, od velikog značaja za našu igru u ovoj sezoni je povratak iskusnih Ječmenice i Radunovića, koji će značajno doprinijeti razvoju mlađih, što kroz treninge, što kroz kvalitetne utakmice. Što je jako značajno, sve ovo donijeće dobre stvari crnogorskoj odbojci, generalno“, istakao je Bošković.

Odbojkaši Budve
foto: CEV

Budvani će od 10. do 12. novembra igrati u Beogradu turnir druge runde kvalifikacija. U zemunskoj dvorani „Master“ sastaće se, redom, sa prvakom Španije Guaguas Las Palmasom, domaćinom turnira Partizanom, kao i sa šampionom Austrije, Tirol Inzbrukom.

"Kakav god ishod bio, ovo je već za nas veliki uspjeh, jer su mnogi bili skeptični i u vezi sa našim prolaskom prve faze. Dokazali smo suprotno i potrudićemo se da uspijemo da dokažemo da možemo još mnogo više“, zaključio je Bošković.

Bonus video: