Eklston: Niko nikada kao Maks

Iako je u Formuli 1 od njenih početaka, 93-godišnji Englez Berni Eklston nema dilemu: Maks Ferstapen je najbolji vozač ikada

5266 pregleda 1 komentar(a)
Ferstapenovi manevri i na usporenom snimku djeluju prebrzi, Foto: REUTERS
Ferstapenovi manevri i na usporenom snimku djeluju prebrzi, Foto: REUTERS

Ime Berni Eklston sinonim je za najbrže svjetsko prvesntvo - Formulu 1, a iako ima 93 godina posmatrao je u Sao Paulu Veliku nagradu Brazila, i 52. pobjedu nevjerovatnog Maksa Ferstapena.

Leteći Holanđanin u Red Bulu ruši sve rekorde, a Eklston koji pomno prati Formulu 1 od 1950. godine zna i zašto:

"Maks je najbolji vozač u istoriji Formule 1. I njegov uticaj je ogroman na popularnost i napredak ovog sporta u Holandiji, samim tim i povratak takmičenja u Zandvortu", kazao je Eklston i prisjetio se:

“U vremenu mog rukovođenja Formulom 1, bio je haos, Zandvort je bila loša staza za trkače. Bilo je i drugih sličnih tada, ali nju sam najmanje volio. Tamo se toliko ružnih stvari dogodilo i sada se nadam, da je sve to iza nas", naglasio je Eklston.

Ferstapen je svih 52 pobjede ostvario u Red Bulu, do te cifre nije mijenjao tim. Na četvtom je mjestu po broju pobjeda, iako ima svega 26 godina.

"Sada mi je drago da dođem u Holandiju, Velika nagrada te zemlje je sve bolja, organizacija takođe. Zahvaljući Ferstapenu ali i drugim važnim ljudima koji su doprinijeli. Ali, Zadvort će biti u kalendaru sve dok se Maks takmiči, no neke ćemo treke izgubiti jer 24 su previše u kalendaru", zaključio je Eklston.

Bonus video: