Ružić: Imamo kvalitet za plasman u finala kultne "Morače"

U Mediteranskom sportskom centru sjutra počinje Evropsko prvenstvo u boksu, finala za najbolje seniore do 22 godine u "Morači" 19. novembra

4195 pregleda 0 komentar(a)
Bojana i Petar su najveći aduti za finala u "Morači", Foto: COK
Bojana i Petar su najveći aduti za finala u "Morači", Foto: COK

Budva i Podgorica od sjutra do 19. novembra biće domaćini Evropskog prvenstva u boksu za seniore i seniorke do 22 godine. Nakon svečanog otvaranja od 13,30 sati, sada već ne samo centar crnogorskog turizma već i svjetskog boksa, Budva, svjedočiće borbama do finalnih borbi u SC "Morača", 19. novembra od 19 sati.

Crnu Goru će na velikoj smotri uz učešće više od 300 takmičara iz 35 država predstavljati sedam reprezentativaca. Bojana Gojković u kategoriji do 57 kilograma i Nina Radenović do 63, uz pet kolega - Tomislav Đinović (do 60 kg), Luka Gačević (do 63,5), Đorđe Smolović (do 71), Petar Liješević (do 86) i Nikola Lekić (do 92).

"Podgorica i "Morača" su istorija, to je kultna dvorana crnogorskog boksa i željeli smo da opet osjeti čari "plemenite vještine". Očekujemo i punu dvoranu, jer publika poznaje boks a nadamo se da će u finalima biti i naših boksera. Imaju kvalitet, klasu do koje su došli odricanjem, vrijednim, predanim i stručnim radom, ali imaju i medalje koje su znak dostignutog nivoa i klase", kazao je Nikola Ružić, selektor naše reprezenatcaije.

Tek njegov stručan rad, uz podršku prvog čovjeka Bokserskog saveza Aleksandra Klemenka i predsjednika BK Budva Davora Dokića, učinili su da Budva samo u ovoj godini bude domaćin tri velika takmičenja pod okriljem Svjetske bokserske federacija (IBA) i evropske (EUBC).

A predsjednik Svjetske federacije Umar Kremljov obezbijedio je i bogat nagradni fond, pa će uz zlatnu medalju pobjedniku biti uručen ček na 8.000 eura, srebrni upola manji iznos a bronze će vrijediti po dvije hiljade. Po 1.000 eura dobiće četvrtfinalisti.

Obavljen je i žrijeb, najmanje sreće imao je Smolović, koji će do medalje morati da ima meč više. On će boksovati već prvog dana, sjutra protiv Poljaka Dariuša Znameca - osma borba u sesiji nakon 14 sati .Poznato je i da naše bokserke neće u ring Mediteranskog sportskog centra prije ponedjeljka, Gojković će boksovati sa Rebekom Doboš iz Mađarske a Radenović protiv Gejl Daćione sa Malte.

Tomislavu Đinoviću rival će biti Elijas Idrizi iz Danske, Luki Gačeviću Hrvat Marin Jelačić. Petru Liješeviću će se suprotstaviti Estonac Anton Vinogradov a Nikoli Lekiću Moldavac Danijel Čojočari.

Naši reprezentativci su spremni, prošli su na Zlatiboru sa reprezentativnim trenerom Segejem Kudrjavcevom zajedničke pripreme sa selekcijama Srbije i Turske.

Bokserska reprezentacija U22
foto: BK Budva

Bonus video: