Bum, bum Aspinal, Rus pao nakon 69 sekundi

Britanac Tom Aspinal bprbom za UFC titulu u Njujorku oduševio MMA svijet, ali i Donalda Trampa

20470 pregleda 5 komentar(a)
Tom ima "gvozdenu" bradu, a udarcem obara drvo, Foto: twitter/aspinallmma
Tom ima "gvozdenu" bradu, a udarcem obara drvo, Foto: twitter/aspinallmma

Britanac Tom Aspinal je novi vladar u UFC-u! Iako je u oktagon ušao tek osmi put, on je zadivio u Njujorku na UFC 295, nokautiravši ruskog teškaša Sergeja Pavlovića za svega 69 sekundi.

Oba borca su prije međusobnog meča za privremenog šampiona imali skor 6:1, a bukmejkeri su im davali podjednake šanse, ali...

Pavlović ima brze ruke, ali je Aspinal pokazao veću brzinu u kretanju i izdržljivost da podnese udarac.

U napadu i pogotku Pavlovića, umjesto da ustukne Britanac je brzim nogama krenuo naprijed u kontru, a poznato je i da i on raspolaže razornim udarcem. Desnim krošeom bacio je Rusa i na parteru je završio borbu.

Njih dvojica dobili su šansu nakon povrede šampiona, Džona Džonsa, koji je terbalo da se bori sa Stipetom Miočićem.

Meč je u Njujorku posmataro i bivši predsejdnik Amerike, Donald Tramp.

"Bojao sam se Pavlovića, ali ne "padam" pod starhom, samo mi daje neku nevjerovatnu snagu. U startu mi je bilo teško da pronađem distancu, ima tako duge ruke, ali uspio sam. Došli smo do cilja, došli! Ovo je pobjeda za mog oca koji je decenijama radio sa mnom", kazao je Aspinal.

A reakcije:

"Džons je najkompletniji borac različitih borilačkih vještina, ali Aspinala neće pobijaditi, ni u 2024. godini, niti ikada", smatra novinar Ant Evans.

I borci iz UFC-a ne kriju oduševljenje Britancem: "Vazda sam znao da je Tom zvijer, razlikuje se od svih ostalih. Još je na početku borbe dokazao da može da ne trepne na nevjerovatno jak udarac u bradu", naglasio je bivši borac Alan Džuban, dok je Den Henderson bio kratak: "Bum! Preciznost i snaga Aspinala obara i stablo".

Bonus video: