Liješević: Medalja je za Crnu Goru i Budvu, a moj cilj je zlato

Crnogorski bokser je ulogu favorita opravdao lakom pobjedom u kruzeru nad Talantom Jakupijem sa Kosova

2632 pregleda 2 komentar(a)
Liješević (desno) napada zlato, Foto: BSCG
Liješević (desno) napada zlato, Foto: BSCG

Crnogorska reprezentacija će u petak ima tri prilike da se domogne velikih finala Evropskog prvenstva u boksu do 22 godine, zakazanih za nedjelju u SC "Morača".

Nakon Bojane Gojković i Tomislava Đinovića, ulogu favorita je opravdao Petar Liješević lakom pobjedom u kruzeru nad Talantom Jakupijem sa Kosova.

Liješević je natjerao rivala na diskvalifikaciju sredinom druge runde.

Naš predstavnik u teškoj Nikola Lekić nije uspio, jer su sredinom prve runde selektor Nikola Ružič i trener Milorad Purić procijenili da nema dovoljno iskustva za sjajnog Mađara Leventa Kiša.

Rival Liješeviću u polufinalu je Gruzijac Georgi Gucajev.

"Sjajan je borac, ali zacrtao san finale. Puno puta boksovao sam u Podgorici, nikada u "Morači"... Jakupi nije bio prijetnja, znao sam to i prije borbe, neogreban sam i važno je da sam svjež za tešku borbu u polufinalu. Eto, prvi put sam nakon toliko borbi natjerao rivala na diskvalifikaciju zbog neprekidnog držanja", rekao je Liješević i dodao:

"Medalju sam osigurao za Crnu Goru i Budvu, a sada želim zlato za ostvarenje svog cilja".

A Lekić je odlično ušao u meč, dva puta sjajno je "navukao" Kiša, koji je iskoristio neiskustvo Lekića za neugodan udarac u potiljak.

Ružić i Purić su odmah reagovali prekidom.

"Odlično je okrenuo rivala dva puta, napravio je već puno na šampionatu i dovoljno je za početak. Još nije spreman za udarce laktovima, ispod pojasa ili u potiljak", istakao je Ružić.

Bojana Gojković u petak otvara polufinala duelom Bjeloruskinjom Marijom Mirancik, dok će protivnik Đinovića, koji je u četvrtfinalu savladao Portugalca Davida Duarte Realinju (5:0) biti Bugarin Radoslav Rosenov.

Bonus video: