Dejan Savićević i Magnus Karlsen: Susret dva genija pod Goricom

Najveći šahista svih vremena Magnuls Karlsen gost na fudbalskoj utakmici Crna Gora - Litvanija u kvalifikacijama za Euro

15187 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Magnus Karlsen, najznačajnije ime svjetskog šaha, od večeras pored brojnih trofeja u svojoj kolekciji ima i dres crnogorske fudbalske reprezentacije.

Na poluvremenu duela naše selekcije sa Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, popularni Genije, uručio je dres "hrabrih sokola" sa brojem jedan šahovskom geniju i šahovskom Mocartu - Magnusu Karlsenu.

Bio je to susret dva genija za sva vremena...

Norvežanin Karlsen, neprikosnoveni broj jedan na svjetskoj listi, te po ocjenama mnogih najbolji šahista svih vremena, poznat je kao zaljubljenik u fudbal, pa je slobodan dan na Evropskom ekipnom prvenstvu u šahu koje se održava u Budvi iskoristio da posjeti stadion pod Goricom.

"Zahvaljujem Magnusu Karlsenu na posjeti. Veliko mi je zadovoljstvo što takva ličnost bodri našu reprezentaciju", rekao je Savićević.

Karlsen je i veliki navijač Real Madrida, a početni udarac na stadionu "Santjago Bernabeu" izveo je 2013. godine u utakmici velikana protiv Valjadolida.

Večeras je zajedno sa kolegama i koleginicama iz reprezentacije Norveške, te predsjednikom i potrparolom Šahovskog saveza Crne Gore Jovanom Milovićem odnosno Mitrom Đukanovićem, te proslavljenim hrvatskim velemajstorom Alojzijem Jankovićem, bodrio našu reprezentaciju.

Karlsen je samim nastupom na Evropskom prvenstvu dao dodatni pečat pomenutom takmičenju, a ostaće i uspomena na večerašnju utakmicu u kojoj je bodrio crnogorski fudbalski tim.

Bonus video: