Podgorica trči - za vikend više od dvije i po hiljade sportista iz 36 država na ulicama glavnog grada

Sve kreće u subotu u 10 sati dječjom trkom, za 11.30h je predviđena trka u kolicima, dok su za nedjelju planirane trke na 10, 21,1 i 42,2 kilometara, koje će početi u deset sati. Odmah nakon toga, u 10.10 trku će početi vatrogasci, dok trka na pet kilometara počinje u 10.15

7708 pregleda 13 komentar(a)
Sa današnjeg presa, Foto: Podgorica.me
Sa današnjeg presa, Foto: Podgorica.me

Međunarodna sportsko-turistička manifestacija Podgorica "Millennium run", okupiće u subotu i nedjelju u Glavnom gradu 2.500 učesnika iz 36 država svijeta, saopštili su organizatori.

Pokrovitelj je Glavni grad, odnosno Sekretarijat za sport, a manifestacija će biti organizovana u saradnji sa Multisport akademijom Majer.

Direktor trke Igor Majer kazao je da gosti podgoričke manifestacije dolaze sa svih kontinenata, osim iz Australije i da će se nadmetati u sedam trka.

"Počinjemo sjutra u deset sati dječijom trkom, u kojoj očekujemo više od hiljadu djece na mostu Milenijum. Za 11 sati i 30 minuta predviđena je trka u kolicima, koju organizujemo u saradnji sa Paraolimpijskim komitetom", rekao je Igor Majer na konferenciji za novinare.

On je naglasio da su za nedjelju planirane trke na 10, 21,1 i 42,2 kilometara, koje će početi u deset sati.

"Odmah nakon toga, u 10.10, trku će započeti i naši hrabri vatrogasci, dok trka na pet kilometara počinje u 10 sati i 15 minuta", rekao je Majer.

On je naglasio da je novitet u odnosu na prethodne godine, osim kvantitativnog dijela i dodatnih trka, promjena maratonske rutu.

"U prethodne dvije godine vidjeli smo da je bilo problema sa saobraćajom, pa će maratonci u nedjelju trčati dva kruga po 21,1 kilometar. Trasa ne obuhvata dio grada, od Starog aerodrpma, Zabjela, Zete i Tuzi i on neće biti uzurpiran od maratonaca. U saradnji sa Upravom policije napravili smo detaljan plan", re, da se napravkao je Majer.

Organizator je najavio da ovogodišnju manifestaciju prati i osam muzičkih stanica raspoređenih duž rute, koje će, kako su naveli, pružiti nezaboravnu zabavu i energiju kako učesnicima trke, tako i posjetiocima, stvarajući jedinstvenu atmosferu slavlja sporta i zajedništva.

Sekretar u Sekretarijatu za sport Glavnog grada, Miloš Antić, kazao je da će ovogodišnja manifestacija napraviti veliki iskorak u odnosu na prethodnu godinu.

"Glavni grad i sekretarijat za sport su tu da podrže manifestaciju, određena sredstva su obezbijeđena. Vjerujem da ćemo uskoro potpisati višegodišnji ugovor. To je potvrda dobre saradnje sa Multisport akademijom Majer kada je u pitanju Podgorica Milenium ran", rekao je Antić.

On je naglasio da je Glavni grad pokrovitelj manifestacije, ali da bi je bilo teško organizovati bez podrške sponzora.

Bonus video: