Dvije pobjede, remi i poraz u šestom kolu

Trijumfe su upisale naša mlada i C ekipa protiv Farskih Ostrva, odnosno Albanije, remi A reprezentacije protiv Belgije, dok su dame poražene od Švedske.

2917 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Trijumfe su upisale naša mlada i C ekipa protiv Farskih Ostrva, odnosno Albanije, remi A reprezentacije protiv Belgije, dok su dame poražene od Švedske.

Predrag Nikač, četvorostruki šampion Crne Gore, debitovao je danas u dresu sa nacionalnim grbom na najljepši način, savladavši Dina Velešinju. Nekadašnji prvak svijeta za slijepe i slabovidne šahiste nadigrao je predstavnika Albanije, a pobjedu je osigurao omladinski prvak Vuk Miletić koji je matirao intermajstora Franca Ašikua. Blažo Kalezić i Veljko Draganić su remizirali svoje partije, pa naša C ekipa ima učinak od dvije pobjede, jednog remija i tri poraza, baš kao i A ekipa koja je danas remizirala sa Belgijom.

Luka Drašković je iskoristio previd Jespera Beukema i postavio konačnih 2-2, nakon što je Denis Kadrić poražen od Danijela Darde na prvoj tabli, a partije velemajstora Nikole Đukića i Dragiše Blagojevića okončane remijima. Pet meč bodova za našu najbolju selekciju nakon šest kola.

Mlada, odnosno B ekipa savladala je Farska Ostrva sa 3:1, slavili su Miloš Pečurica i Peko Đurović, dok su Aleksandar Tomić i Andrej Šuković remizirali i na taj način upisali nova dva timska boda. Pečurica i Đurović imaju polovičan skor u dosadašnjem dijelu turnira, zahvaljujući kome zarađuju nove rejting poene.

Dame su sa 3,5-0,5 poražene od Švedske, koju je predvodila legendarna Pia Kramling koja ie savladala Aleksandru Milović. Jedini remi izborila je Nikolina Koljević, a poražene su i Alena Skvorcova i Mateja Popović. Naše dame ostale su na ostvarene dvije pobjede.

Prvenstvo se nastavlja sjutra partijama sedmog kola od 15h.

Bonus video: