Ragbisti Arsenala i Mornara u vrhu tabele

Nakon 4. kola Crnogorskog ragbi prvenstva u disciplini 10s, Tivćani i Barani na čelu tabele

3585 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Za vikend su odigrane utakmice 3. i 4. kola cCnogorskog prvenstva u ragbiju 10s, nakon kojih su u vrhu tabele izjednačeni Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara, s tim što su Tivćani zbog boljeg međusobnog skora od samo dva poena na prvom mjestu.

U prvom meču Crvena stijena iz Podgorice je pružila jak otpor Tivćanima i na pauzu se otišlo sa neriješenim rezultatom 5:5. U drugom poluvremenu došlo je do pada u igri Podgoričana, uz dominantnost Tivćana, koji su na kraju slavili sa 26:12.

Barani su rutinski savladali mladu ekipu “Budućnosti” sa 39:0 i čekali okršaj sa Tivćanima za "pol poziciju".

U podgoričkom derbiju, sa mnoštvo lijepih poteza i šuteva Budućnost je pokazala da ipak može da igra sa mnogo jačom i iskusnijom ekipom od sebe, kao što je Crvena stijena, iako je izgubila sa 25:10, zbog čega se ubuduće može očekivati mnogo od njih.

U derbiju kola Arsenal je ipak lagano savladao Mornar rezultatom 33:5, skoro identičnim razlikom kao u prethodnom kolu kada su Barani slavili sa 31:7.

Tivćani su domaćini naredna dva kola, 23/24. decembra, kada će biti završen prvi dio crnogorske ragbi sezone 2023/2024.

Nakon četiri kola Arsenal i Mornar imaju po 15 bodova, Crvena stijena 10, dok je Budućnost još bez poena. Ragbi klub Cetinje ranije je odustao od takmičenju u disciplini 10s.

Bonus video: