Budva dočekuje holandskog šampiona na startu CEV Kupa

Utakmica se igra sjutra (18 časova) u Mediteranskom sportskom centru

3159 pregleda 1 komentar(a)
Foto: CEV
Foto: CEV

Odbojkaši Budve dočekaće holandski Dinamo Apeldorn u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa, u četvrtak u Mediteranskom sportskom centru (18 časova).

Nakon eliminacije na turniru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Beogradu i poraza od Guaguasa, Partizana i Inzbruk Tirola, tim Miljana Boškovića sastaće se sa dvostrukim uzastopnim prvakom Holandije.

Dinamo je na turniru prve runde doigravanja za najjače CEV klupsko takmičenje bio posljednjeplasirani u grupi C u Inzbruku, sa porazima od ukrajinskog Prometeja, domaćina turnira Tirola i finske Valepe.

Uvodni dio kvalifikacija naš šampion je zaključio pobjedom nad Burgasom i osvajanjem turnira u Bugarskoj, a takvu igru priželjkuje i mladi šef stručnog štaba.

„Ukoliko budemo na nivou igara iz Burgasa, smatram da imamo čemu da se nadamo. Dinamo je sjajna ekipa - to što je prvak Holandije govori dovoljno o njegovom kvalitetu, a u timu imaju nekoliko aktuelnih ili potencijalnih reprezentativaca Holandije. Na Evropskom prvenstvu u Skoplju mogli smo iz prvog lica da se upoznamo sa kvalitetima holandske odbojke”, rekao je Bošković.

Ekipa iz Apeldorna je dobro skenirana.

„Osovinu tima čine holandski odbojkaši, ali od velikog značaja u napadu je korektor, Englez Džek Vilijams, uz mladog primača servisa iz Holandije, Janika Baka. Ipak, nećemo ustuknuti, pogotovo na prvom meču, kod kuće. Vjerujem da to što smo rasterećeni može da nam donese samo korist. Rivala ne krasi posebna visina, i smatram da upravo u tome bi trebalo da tražimo našu šansu”, naglasio je Bošković.

Revanš u Apeldornu zakazan je za 29. novembar, a pobjednik dvomeča u osmini finala igraće sa boljim iz para Tirol Inzbruk - Fenerbahče.

Bonus video: