Horner: Hamilton je pričao s Red Bulom i Ferarijem; Hamilton: Nije istina

"Ne znam odakle ja ta priča došla. Ne razumijem baš o čemu je pričao Horner pošto niko, koliko ja znam, iz mog tima nije razgovarao sa njim. Nisam godinama razgovarao sa Kristijanom", rekao je Britanac

2930 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luis Hamilton je krajem avgusta stao na put spekulacijama i potpisao novi ugovor sa Mercedesom - po njemu će sedmostruki prvak svijeta u Formuli 1 ostati član tima do 2025. godine.

Da li je to ono što je Britanac želio u jednom momentu prošle sezone?

Direktor Red Bula Kristijan Horner tvrdi da je Hamilton pričao sa njegovim timom, ali i da je imao ozbiljne pregovore sa Ferarijem...

"Kontaktirali su nas u više navrata. Početkom godine su nas pitali imali li interesovanja. Znam i da se Luis sastao sa predsjednikom Ferarija Džonom Elkanom. Mislim da su ti razgovori bili ozbiljni. To je bilo negdje oko trke u Monaku", rekao je Horner za Dejli mejl i dodao:

"Ne vidim kako bi Maks Ferstapen i Luis zajedno radili u Red Bulu. Dinamika ne bi bila dobra. Mi smo 100 odsto zadovoljni onim što imamo", istakao je Horner.

Hamilton, s druge strane, demantuje da je imao razgovor sa bilo kime iz Red Bula o potencijalnoj saradnji.

"Ne znam odakle ja ta priča došla. Ne razumijem baš o čemu je pričao Horner pošto niko, koliko ja znam, iz mog tima nije razgovarao sa njim. Nisam godinama razgovarao sa Kristijanom. Samo sam mu čestitao na rezultatima i poručio da se nadam da ću uskoro moći da se borim protiv njih. To je bilo sve", zaključio je Hamilton.

Bonus video: