Budva srušila prvaka Holandije: I sa 12 domaćih aduta spremni smo da se suprotstavimo najvećim evropskim šampionima

Odbojkaši Budve u osmini finala CEV kupa bolji od Dinama iz Apeldorna (3:0), trener Miljan Bošković ponosan na mladu ekipu koja u svojim redovima ima samo dva stranca

5609 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Odbojkaši Budve nakon trijumfa protiv Dinama, Foto: cev.eu
Odbojkaši Budve nakon trijumfa protiv Dinama, Foto: cev.eu

Daleko su dani odbojkaške euforije u Budvi, ali klub sa jadranske obale i danas - sada nekako skromno i u tišini - pravi rezultate za poštovanje.

Odbojkaši Budve ove sezone nastupaju u CEV kup, a sinoć su upisali trijumf koji je odjeknuo u odbojkaškim krugovima - momci Miljana Boškovića sa 3:0 (25:22, 26:24, 25:21) "oduvali" su šampiona velike odbojkaške nacije Holandije, Dinamo iz Apeldorna.

Bio je to prvi meč šesnaestine finala ovog evropskog takmičenja.

"Malo je ko očekivao da ćemo ove godine napraviti ozbiljne rezultate u evropskom takmičenju, ali svaki rad i trud na kraju mora pokazati pozitivne rezultate", poručio je trener Budve Miljan Bošković.

Za razliku od mnogih, on je nije sumnjao u svoju ekipu.

"Očekivao sam dobru igru sa naše strane - vjerovao sam momcima, jer smo dobro radili i spremali smo se za ovu utakmicu", dodao je Bošković.

Bošković sa svojim momcima
Bošković sa svojim momcimafoto: cev.eu

Ranije ove sezone Budva je nastupila u kvalifikacijama za Ligu šampiona - nije plasman u elitu u ovom trenutku bio realan, ali upravo ti mečevi pokazali su šta crnogorski prvak mora da mijenja.

"Za svaki rezultat je uvijek potrebna želja, motivacija i volja. Ono što nas je motivisalo i dalo nam određeni vjetar u leđa jeste drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona, jer tada nismo pokazali koliko možemo da istrajemo. To nam je bio glavni motivator i pokretač za ostvarivanje ovakvog rezultata od 3:0, na šta smo izuzetno ponosni", objasnio je šef struke Budve.

Trijumf protiv šampiona Holandije posebno dobija na težini kada se zna da je ostvaren sa većinom mladih domaćih igrača.

"Tako je, već sam i ranije govorio o tome. Mlada smo ekipa sa samo dva igrača sa strane i 12 domaćih, što nosi i dodatnu težinu u odnosu na sve evropske ekipe koje traju godinama i imaju izuzetno iskustvo. Međutim, to ne znači da mi nemamo kvalitet, već suprotno, a svim ovim rezultatima smo pokazali da smo uz dosta rada i truda spremni da se suprotstavimo i najvećim evropskim šampionima", jasan je Bošković.

OK Budva
foto: cev.eu

A, pred revanš protiv Dinama u srcu Holandije naš prvak zna da će mu za porlazak biti dovoljna dva seta ili osvajanje "zlatnog seta" u slučaju da Dinamo slavi sa 3:0 ili 3:1.

"Naravno da će biti tesko u gostima, jer će Dinamo sigurno prižiti bolju igru i dati svoj maksimum kako bi prošao u sljedeći krug. Bitno je da smo svjesni da nas očekuje teška utakmica u gostima, tako da ćemo se potruditi da se pripremimo na što bolji otpor", zaključio je Bošković.

Revanš je na programu u srijedu, a pobjednik ovog duela u osmini finala će igrati sa boljim iz duela Hipo Tirol - Fenerbahče.

Bonus video: