“Dugoročan razvoj mladih sportista”: Poznati američki stručnjak na seminaru u Podgorici

U organizaciji Crnogorske asocijacije za unapređenje zdravlja (CAUZ) u Podgorici će se održati dvodnevni seminar, a govoriće Majk Jang, jedan od najboljih svjetskih stručnjaka u oblasti kondicione pripreme sportista

1782 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CAUZ
Foto: CAUZ

Drugi put ove godine, jedan od najboljih svjetskih stručnjaka u oblasti kondicione pripreme sportista Majk Jang boraviće u Podgorici. Biće gost i predavač dvodnevnog seminara “Dugoročan razvoj mladih sportista”, u organizaciji Crnogorska asocijacija za unapređenje zdravlja (CAUZ).

Američki stručnjak, sa preko 20 godina iskustva i izuzetnim rezultatima u karijeri, ističe da mu je zadovoljstvo što će, nakon februara ove godine, svoje znanje ponovo dijeliti u glavnom gradu Crne Gore.

“Veoma sam uzbuđen što se vraćam u Crnu Goru gdje ću održati dvodnevni seminar o dugoročnom razvoju mladih sportista. O istoj temi predavao sam u Velikoj Britaniji, Australiji, Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama. Cilj je edukacija i stručno usavršavanje trenera. Nepoželjno je, a potencijalno i opasno trenirati mlade sportiste poput njihovih starijih i razvijenijih kolega. Predavaću o senzitivnim periodima za razvoj motoričkih sposobnosti, a naročito o treningu snage, brzine i agilnosti. Veoma me raduje broj učesnika i svi ćemo sigurno mnogo naučiti jedni od drugih”, kazao je Jang.

Seminar će biti održan ovog vikenda u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Učestvovaće kondicioni i fitnes treneri iz sedam država regiona: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Bugarske i Kosova. Organizatori seminira iz Crnogorske asocijacije za unapređenje zdravlja - CAUZ, poručili su da je čast i zadovoljstvo da drugi put mogu ugostiti Janga, te da je cilj edukacija i stručno usavršavanje trenera, kroz sticanje novih znanja i vještina.

Bonus video: