Crna Gora i naredne godine domaćin Konferencije 2 u ragbiju

Prošlogodišnji turnir u Baru ocjenjen kao najbolje organizovano takmičenje u okviru Rugby Europe

7384 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rugby Europe
Foto: Rugby Europe

Crna Gora će i naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva u ragbiju grupe Konferencija 2, odlučeno je na Generalnoj 105. Skupštini Evropske ragbi federacije - Rugby Europe u Parizu.

Ovo takmičenje u Crnoj Gori ocjenjeno je kao prošlogodišnji najbolje organizovani turnir u okviru takmičenja po Rugby Europe.

"Na sastanku je donešena odluka da će Crna Gora po drugi put biti domaćin Evropskog prvenstva grupe Konferencija 2. Ova odluka predstavlja priznanje izuzetnom doprinosu crnogorskog Ragbi saveza i entuzijazmu domaće ragbi zajednice. Istaknuta je izuzetna organizacija i gostoprimstvo koje je Crna Gora pružila tokom prethodnog domaćinstva od čelnika Rugby Europe-a i predstavnika zemalja koje su bile učesnice. Ova odluka svjedoči o uspješnom radu i organizaciji našeg Saveza i posvećenosti unapređenju ragbija u našoj zemlji. Radujemo se još jednom što ćemo imati priliku da ponovo budemo domaćini ragbi entuzijasta iz različitih djelova Evrope u Baru i dijeliti stras prema ovom uzbudljivom sportu”, kazala je predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić, koja je učestvovala na Skupštini kao punopravni član, sa pravom glasa.

Ona je navela da je ovo još jedan korak naprijed za ragbi u Crnoj Gori i izrazila uvjerenje da će saradnja sa ostalim zemljama i dalje donositi koristi kako igračima, tako i ljubiteljima ovog uzbudljivog sporta.

Bonus video: