O'Saliven: Svjetski snuker tražio da razmotrim svoju budućnost u sportu

"Očekivao bih da neko kaže: 'Znaš šta, mislimo da si mnogo uradio za ovu igru, sviđa nam se ono što pružaš'. Nikada nisam dobio pismo u kome me pohvaljuju. Sve što dobijam je pismo u kome kažu: Uradio si ovo i ono loše"

7234 pregleda 6 komentar(a)
O'Saliven, Foto: Shutterstock
O'Saliven, Foto: Shutterstock

Sedmostruki svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da ga je upravno tijelo Svjetskog snukera pozvalo da razmotri svoju budućnost u sportu.

O'Saliven se suočava sa disciplinskim postupkom pošto je kritikovao Svjetski snuker zbog stava o petorici igrača koji su odlučili da učestvuju na egzibicionom turniru u Maku, umjesto na Otvorenom prvenstvu Sjeverne Irske.

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena zaprijetio je nedavno da će se povući iz takmičenja zbog sukoba sa upravnim tijelom.

On je rekao da su mu čelnici Svjetskog snukera poslali pismo.

"Pismo koje su mi poslali nije bilo baš lijepo. Mislim da sam učinio mnogo dobrog za snuker. Očekivao bih da neko kaže: 'Znaš šta, mislimo da si mnogo uradio za ovu igru, sviđa nam se ono što pružaš'. Nikada nisam dobio pismo u kome me pohvaljuju. Sve što dobijam je pismo u kome kažu: 'Uradio si ovo i ono loše' ", rekao je O'Saliven, prenio je BBC.

"Nisam pričao ni sa kim iz Svjetskog snukera 10 godina i nikada neću doprijeti do njih pošto znam da takva kultura nije za mene", dodao je 47-godišnji snukeraš.

Disciplinski postupak protiv petorice igrača - aktuelnog svjetskog šampiona Luke Bresela, četvrostrukih svjetskih prvaka Džona Higinsa i Marka Selbija, Tepčaje Un Nua i Alija Kartera izbjegnut je jer je događaj u Makau prebačen za decembar uz dozvolu Svjetskog snukera.

O'Saliven je u oktobru podržao te igrače.

Bonus video: