Favoritkinje sigurne, Sofiji poen za 11. rođendan

Bez iznenađenja na tablama, završeno je prvo kolo Ženskog prvenstva Crne Gore u šahu, koje je startovalo danas u diplomatskoj kuli "Capital Plaza"

4218 pregleda 0 komentar(a)
Najmlađu učesnicu, Sofiju Milović, već u drugom kolu očekuje igra sa prvom favoritkinjom, Foto: ŠSCG
Najmlađu učesnicu, Sofiju Milović, već u drugom kolu očekuje igra sa prvom favoritkinjom, Foto: ŠSCG

Bez iznenađenja na tablama, završeno je prvo kolo Ženskog prvenstva Crne Gore u šahu, koje je startovalo danas u diplomatskoj kuli "Capital Plaza".

Nakon što je predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović, otvorio šampionat, 13 šahistkinja je počelo igru za naslov prvakinje države u pojedinačnoj konkurenciji.

Prva favoritkinja, ženski internacionalni majstor Ana Novikova je u debiju pod crnogorskom zastavom savladala mladu Taru Ivanović.

Sigurne su bile i naše reprezentativke: Aleksandra Milović, Alena Skvorcova, Nikolina Koljević, Mateja Popović i Milena Mosurović.

Do poena je došla i najmlađa učesnica, Sofija Milović, i to baš u danu proslave 11. rođendana. Milovićeva je do poena došla bez borbe, obzirom da je nekadašnja prvakinja, Nina Delević, odustala od učešća.

Šampionat se nastavlja sjutra, partijama drugog kola a za titulu se igra sedam kola po švajcarskom sistemu. Drugo kolo donosi derbi meč na prvom stolu između Ane Novikova i trostruke šampionke Crne Gore, Nikoline Koljević, koja i brani titulu. Na drugom stolu sastaju se reprezentativke Milena Mosurović i Aleksandra Milović, dok će na trećem stolu igrati Alena Skvorcova i Sofija Milović.

U ostalim duelima sastaju se: Marija Bajić - Mateja Popović, Jana Katnić - Tara Ivanović, Ines Đenđinović - Nikolina Dževerdanović, dok je slobodna u 2. kolu, Marija Mia Maraš.

Partije sjutra počinju od 16 sati,a mogu se pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: