Kasom i Šibalić na pripremama u Austriji

Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu su se pripremali alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma

2449 pregleda 1 komentar(a)
Foto: POK
Foto: POK

Naporan rad i odlični uslovi na stazi obilježili su desetodnevne pripreme paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u zimskim sportovima, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu su se pripremali alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma.

"Radili smo kvalitetno, u dobrim uslovima, po izuzeno hladnom vremenu. Odradili smo sve što smo planirali, a sve u cilju da predstojeću takmičarsku sezonu dočekamo spremni", rekao je Kasom.

Trener crnogorske reprezentacije kazao je da je Šibaliću to bio prvi glečer, a Kasomu treći od septembra, nakon što je dva odradio sa olimpijskom reprezentacijom.

"Planovi su nam ućešće i što bolji rezultati na međunarodnim trkama, kako bismo sakupili bodove za što bolji rejting u borbi za učešće na zimskim Paraolimpijskim igrama 2026. godine", istakao je Kasom.

Prema njegovim riječima, talentovani alpski skijaš u predstojećoj sezoni boriće se za FIS bodove i u redovnom programu i pokušati da se domogne i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini.

Pripreme crnogorske reprezentacije finansiraju se po programu Paraolimpijskog komiteta, koji je podržalo Ministrstva sporta i mladih.

Bonus video: