Milović, Novikova i Skvorcova na vrhu, nedjelja dan odluke

Epitet junakinje dana može da zavrijedi Aleksandra Milović, koja je ostvarila dvije pobjede - protiv Mateje Popović u četvrtom kolu i prve nositeljke Ane Novikove u petom kolu

4674 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŠSCG
Foto: ŠSCG

Danas su na šampionatu Crne Gore za šahistkinje odigrane partije četvrtog i petog kola, koje su donijele velika uzbuđenja, a uoči dana odluke tri šahistkinje su izjednačene na čelu tabele.

Zanimljivo je istaći da su sve partije u četvrtom i petom kolu odlučene.

Epitet junakinje dana može da zavrijedi Aleksandra Milović, koja je ostvarila dvije pobjede - protiv Mateje Popović u četvrtom kolu i prve nositeljke Ane Novikove u petom kolu.

Novikova je do petog kola bila maksimalna, nakon što je u četvrtom kolu savladala Alenu Skvorcovu.

Skvorcova je u petom kolu u minijaturi savladala Nikolinu Koljević i upisala četvrtu pobjedu.

Milović, Novikova i Skvorcova imaju po četiri poena, a njihovi međusobni dueli su već odigrani, a u međusobnim duelima sve šahistkinje imaju po jednu pobjedu i jedan poraz i gotovo je sigurno da će dodatni kriterijumi odlučiti pobjednicu šampionata, koji dugo godina nije donio ovako zanimljivu borbu.

Sjutra su na programu šesto i sedmo kolo, a čini se da će sve opcije biti u igri dok ne bude odigran poslednji potez u Diplomatskoj kuli Kapital Plaza centra u Podgorici.

Bonus video: