Bokser otvorio dušu: Pokušao sam da se ubijem nakon poraza

Engleski bokser Džordan Gil nije mogao da podnese prošlogodišnji poraz od Španca Kika Martinesa

6528 pregleda 1 komentar(a)
Teško podnio poraz od Kika Martinesa: Džordan Gil slavi pobjedu nad Mikom Konlanom, Foto: Twitter
Teško podnio poraz od Kika Martinesa: Džordan Gil slavi pobjedu nad Mikom Konlanom, Foto: Twitter

Sportisti često trpe psihičke probleme kao posljedice poraza, pritiska javnosti zbog velikih očekivanja, pada sa vrha ka dnu... Malo ko o tome otvoreno priča, a gotovo niko ne otvara dušu kao što je to uradio engleski bokser Džordan Gil.

Nakon što je iznenadio lokalnog heroja Mika Konlana u “SSE areni” u Belfastu, 29-godišnjak iz Kembridžšira je otkrio da je pokušao da se ubije, jer nije mogao da podnese prošlogodišnji poraz od Španca Kika Martinesa.

- Nisam samo razmišljao o samoubistvu, već sam to i pokušao da uradim. Neko me je spasao - rekao je Gil za BBC.

Bivši šampion Komonvelta i Evrope u pero kategoriji zahvalio se svima koji su mu pomogli da se izbori sa problemima nakon poraza od Martinesa. Oktobra prošle godine, Španac je četiri puta rušio Gila i slavio u četvrtoj rundi, čime je peti put postao evropski prvak.

- Nakon poraza od Martinesa izgubio sam dodir sam sa sobom. Rastao sam se sa suprugom. Bio sam na polju 30. juna i htio da se ubijem. Došla je jedna osoba i sačuvala me je - priznao je Gil.

Ljudi kojima se okružio su mu pomogli da se vrati na pravi put, a pet mjeseci nakon što je pokušao samoubistvo, odlučio je da opet stupi u ring. Njegov rival Konlan, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio bronzu, bio je izraziti favorit, ali ga je Gil bacio na pod u drugoj rundi, a onda u sedmoj serijom sjajnih udaraca natjerao sudiju da prekine meč.

- Očekivao sam pobjedu. Morao sam da zadržim koncentraciju, ostanem miran i pratim plan borbe. Sve sam uradio što je trebalo - poručio je Gil.

Bonus video: