Odbojkaški savez izabrao najbolje u 2023. godini

Ovogodišnji dobitnici priznanja su Tatjana Bokan, Mina Dragović, Kristina Božović, Benjamin Hadžisalihović, Đorđe Jovović, Nikola Đurović, Miljan Bošković i Vladimir Milačić

1656 pregleda 1 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Glasovima odbojkaških klubova, Upravnog odbora i trenerske organizacije, Odbojkaški savez Crne Gore izabrao je najbolje i najperspektivnije odbojkaše i odbojkašice, kao i najbolje trenere u domaćem prvenstvu za 2023. godinu.

Za najboljeg odbojkaša je izabran Benjamin Hadžisalihović iz Budve.

Hadžisalihović je član muške seniorske reprezentacije Crne Gore, a u dresu Budve bilježi zapažene partije u domaćem prvenstvu tako i na evropskim nastupima.

Hadžisalihović je imao sedaom glasova, a u konkurenciji za ovo priznanje bili su još i Bojan Strugar (Budućnost volley - Milas Beledije, 4 glasa), Stefan Radević (Budućnost volley, tri glasa) i Matija Ćinćur (Budva).

Za najboljeg igrača u inostranstvu za 2023. izabran je Đorđe Jovović, odbojkaš slovenskog Triglava.

Jovović je nastupao sa seniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu 2023. U sezoni 2022/2023. bio je najbolji poenter prvenstva Slovenije sa 525 poena.

Korektor Triglava nastavio je sa odličnim partijama i u novoj sezoni, pa je takođe na vrhu liste za poentere sa 238 poena, a trenutno je najbolji server sa 23 asa u 11 odigranih kola.

Jovović je sakupio 10 glasova, četiri je imao Vojin Ćaćić (Al Faisali, Saudijska Arabija), a u konkurenciji su bili još i Marko Bojić (Al Džazira, UAE) i Jovan Delić (Makabi, Izrael).

Za najboljeg trenera u muškoj konkurenciji je proglašen Miljan Bošković trener Budve.

Bošković je u protekloj sezoni vodio Budućnost volley, sa kojim je bio drugoplasirani u prvenstvu i Kupu, a predvodio je i U22 selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Bio je i član stručnog štaba seniorske reprezentacije Crne Gore.

Najbolji trener u domaćem prvenstvu za odbojkašice je Vladimir Milačić, šef stručnog štaba Luke Bar.

Milačić je sa Barankama u prethodnoj sezoni bio drugoplasirani u ligaškom dijelu prvenstva sa 15 pobjeda i tri poraza.

On je osvojio sedam glasova, po šest su osvojili Mladen Miladinović (Jedinstvo) i Milan Marković (Akademija), a dva glasa imao je Petar Koković (Galeb Liko Soho Group).

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2023. godinu izabrana je Tatjana Bokan, koja je u protekloj sezoni branila boje kluba Herceg Novog.

Bokan je sa novskim timom osvojila duplu krunu u sezoni 2023/2024, a izabrana je za MVP finalne utakmice Kupa. Bokan je imala 13 glasova, a u konkurenciji bile su još i Teodora Čavić (Galeb Liko Soho Group, 2 glasa) i Melisa Cenović (Herceg Novi).

Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu izabrana je Mina Dragović, odbojkašica Jedinstva iz Stare Pazove.

U protekloj sezoni Dragović je sa Jedinstva bila prvak Srbije.

Mina je osvojila 16 glasova, pet je imala Danijela Džaković (Asitek, Italija - Tarnov, Poljska), a u konkurenciji su bile još Katarina Budrak (Bordo - Romans, Francuska) i Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija - Herceg Novi).

Najperspektniji odbojkaš je Nikola Đurović iz Jedinstva, a kod dama je ta nagrada pošla u ruke Kristine Božović iz Luke Bar.

Bonus video: