Japanac ruši granice svjetskog sporta, udarcima palicom do 700 miliona

Japanski bejzbol igrač Sehei Otani potpisao je danas 10-godišnji ugovor sa Los Anđeles Dodžersima vrijedan 700 miliona dolara

9092 pregleda 9 komentar(a)
Ostaje u Los Anđelesu, ali za 28 miliona veću aaltu u susjednom klubu, Foto: REUTERS
Ostaje u Los Anđelesu, ali za 28 miliona veću aaltu u susjednom klubu, Foto: REUTERS

Japanski bejzbol igrač Sehei Otani potpisao je danas 10-godišnji ugovor sa Los Anđeles Dodžersima vrijedan 700 miliona dolara, što je rekordan ugovor u MLB i najverovatnije najveći ugovor u svjetskom sportu.

Poslije nekoliko dana spekulacija, 29-godišnji Otani je prešao u Dodžerse poslije šest sezona provedenih u Los Anđeles Ejndželsima.

"Ovo je jedinstveni i istorijski ugovor za jedinstvenog, istorijskog igrača. On je uzbuđen što počinje ovo partnerstvo i strukturirao je svoj ugovor tako da odražava istinsku posvećenost obe strane do dugoročnog uspjeha", rekao je njegov agent Nez Balelo.

Otani se smatra najboljim bejzbol igračem svijeta, on je 2021. i 2023. godine jednoglasno bio MVP, a 2022. bio je drugi u izboru.

Otanijev ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.

Japanski igrač će imati 70 miliona dolara po sezoni, u odnosu na oko 42,3 miliona dolara koliko je primao u Ejndželsima.

Kako je prenijela agencija Asošiejted pres, to je najverovatnije najveći ugovor u svjetskom sportu, za koji se veruje da su ga do sada imale fudbalske zvezde Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Bonus video: