Denisu Kadriću evropska bronza u brzopoteznom šahu

Reprezentativac Crne Gore je sa 10,5 poena osvojio bronzu n EP u Zagrebu, zlato je zasužio Čeh David Navara sa 11,5 poena, srebro Vasilije Ivančuk

5114 pregleda 1 komentar(a)
Veliki uspjeh Kadrića u zagrebu, Foto: ŠSCG
Veliki uspjeh Kadrića u zagrebu, Foto: ŠSCG

Prva tabla crnogorske reprezentacije, velemajstor Denis Kadrić, osvojio je treće mjesto na Evropskom prvenstvu u brzopoteznom šahu koje je odigrano u Zagrebu.

Kadrić je u 13 kola imao učinak od devet pobjeda, tri remija, a jedini poraz u osmom kolu doživio je od legendarnog Etjena Bakroa i sa ukupno 10,5 poena došao do bronzane medalje.

Veliki uspjeh Kadrića, koji je na najljepši način zaokružio jednu od najuspješnijih godina u istoriji crnogorskog šaha u kojoj je Šahovski savez Crne Gore organizovao dva Evropska prvenstva.

Prvo mjesto sa 11,5 poena osvojio je David Navara iz Češke, a drugo mjesto pripalo je legendarnom Vasiliju Ivančuku.

Na brzopoteznom prvenstvu nastupilo je 559 igrača iz 40 zemalja od kojih 48 velemajstora.

Nagradu je osvojio i velemajstor Nikita Petrov koji od ove godine nastupa za našu reprezentaciju. Petrov je sa 9,5 poena zauzeo sedamnaesto mjesto.

Dan ranije okončano je i prvenstvo u ubrzanom šahu, a Kadrić je zauzeo 19. mjesto dok je Petrov bio 24., pa su na taj način osvojili i nagrade u ubrzanom tempu. Osim njih nastupali su i velemajstori Luka Drašković i Nebojša Nikčević, te fide majstor Nebojša Nikolić.

Bonus video: