Ekipa Osnovne škole "Oktoih" prvak u dječjem ragbiju

Na turniru je učestvovalo šest ekipa sa preko 50 mladih ragbista i ragbistkinja

3103 pregleda 1 komentar(a)
Sa takmičenja u Podgorici, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Sa takmičenja u Podgorici, Foto: Ragbi savez Crne Gore

U Podgorici je u subotu održan prvi turnir u bezkontaktnom tag ragbiju za djecu uzrasta do 14 godina. Učestvovalo je šest ekipa sa preko 50 mladih ragbista i ragbistkinja.

Turnir je osvojila ekipa Osnovne škole "Oktoih 1" iz Podgorice.

Iz Ragbi saveza navode da je njihov prvi turnir za djecu bio prava ragbi poslastica sa odličnim igrama, neizvjesnostima i fantastičnim ekipama. Tag ragbi je dječja verzija ragbiju u kojoj se protivnički igrač zaustavlja bez kontakta uzimanjem trakice koja visi sa pojasa.

U prvoj fazi takmičenje u grupi A, Budućnost je pokazala iskustvo i pobjedila "Budvu 1" sa rezultatom 5:1 i a "Oktoih 2" sa 3:1.

U grupa B, Mornar i "Oktoih 1" su igrale neriješeno (2:2), "Oktoih 1" je pobijedio "Budvu 2" sa 10:1, dok je Mornar svladao "Budvu 2" sa 5:0. Mornar i "Oktoih 1" su imali isti broj bodova ali je "Oktoih 1" osvojio prvo u gruoi zbog bolje esej razlike.

U borbi za peto mjesto "Budva 2" je pobjedila "Oktoih 2" sa 3:1. U borbi za bronzu Mornar je bio bolji od "Budve 1" sa 3:2.

U finalu "Oktoih 1" je pobijedila Budućnost, zahvaljujući izuzetnom pojedincu, Vuku Milačiću, koji je dao 95% poena za svoju ekipu na turniru.

"Ekipe su pokazale besprijekornu disciplinu u skladu sa ragbi duhom i kodeksima. Uz više od 50 djece koja su se pridružila ovom sportu, turnir je bio veliki uspjeh. Najavljujemo uskoro još jedan turnir nakon praznika, jer ovo je tek početak uzbudljive ragbi avanture za naše mlade ragbistkinje i ragbiste. Posebno zahvaljujemo svim roditeljima, trenerima i sudijama koji su podržali našu mladu ragbi zajednicu. Vaša podrška čini razliku i pomaže nam graditi buduće sportske prvake", naveli su iz Ragbi saveza.

Pehare i medalje ekipama uručili su predstavnici Svjetske ragbi federacije - World Rugby, Jason Lewis i Jens Nielsen, koji borave u Crnoj Goori je je Ragbi savez započeo postupak učlanjenja u ovu organizaciju.

Bonus video: