U Nikšiću održani "Dani atletike"

Manifestaciju je otvorio predsjednik Saveza Milorad Vuletić

3557 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Atletski savez Crne Gore
Foto: Atletski savez Crne Gore

U Nikšiću su juče i danas, u organzaciji Atletskog saveza Crne Gore (ASCG), održani "Dani atletike".

Kako su saopštili organizatori, manifestacija je održana po ugledu na zemlje iz regiona i šire.

"Prisutne predstavnike atletskih klubova ASCG, takmičarsku komisiju ASCG, sudijsku komisiju ASCG i atletske trenere iz atletskih klubova ASCG ispred Opštine Nikšić pozdravio je predsjednik Skupštine Nemanja Vuković, koji je u ime grada domaćina pozdravio sve učesnike ovog značajnog stručno-edukacionog skupa i poželio im prijatan boravak u Nikšiću, koji zajedno sa ASCG, tehničkim organizatorom AK Nikšić, Savjetom za sport Opštine Nikšić, Turističkom organizacijom Opštine Nikšić, uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore u hotelu “Onogošt” realizovao ovu značajnu manifestaciju", saopštili su organizatori.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Saveza Milorad Vuletić.

"Vuletić je govorio o značaju i važnosti održavanja ovakvih okupljanja u ASCG i zahvalio se domaćinima: Opstini Nikšić, Turističkoj organizaciji Nikšić i tehničkom organizatoru atletskom klubu “Nikšić” na čelu sa Dragom Musićem za uspješno pripremu i održavanje ovog skupa", navodi se u saopštenju.

Organizatori su saopštili da su "svi organi i tijela Atletskog saveza Crne Gore i stručna služba ASCG na čelu sa generalnim sekretarom Milanom Madžgaljem dali puni doprinos, uz sve prisutne da “Dani atletike” u Nikšiću proteknu u najboljem redu."

"Predsjednik Vuletić pozdravio je sve prisutne kojima je prisustvovao i Predsjednik Trenerske organizacije ASCG Dragoje Rajkovic, selektor atletske rezentacije Osman Erović, savjetnik za sport Gojko Banjević, predsjednik sudijske komisije Lazar Macanović, predsjednik takmičarske komisije Milena Mudreša i Ivan Popović predsjednik komisije za priznavanje rekorda u ASCG i vođenje statistike u ASCG. Po riječima Vuletića ovo okupljanje zamišljeno je da ima stručni i edukacioni karakter za naše trenere, atletske radnike ,organe i tijela koji učestvuju u sistemu takmičenja", kazali su organizatori.

Ističu da je trenerska organizacija ASCG na čelu sa predsjednikom TO ASCG Dragojem Rajkovićem proglasila i najbolje trenere u ASCG za 2023. godinu.

"Ovaj skup pokazuje da zajedničkim radom svi u Savezu mogu doprinijeti da Savez još bolje funkcioniše, a posebno je značajno da organi, tijela, komisije i treneri iz klubova daju svoj puni doprinos tom cilju, a druženje kroz ovakve aktivnosti unaprijediće odnose gdje će treneri i stručnjaci uspostaviti još bolju saradnju istakao je Vuletić."

Na “Danima atletike” svoja izlaganja imali su generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj koji je govorio o izmjenama i dopunama Pravila i propozicija u ASCG, Kalendaru takmičenja za 2024. godinu i načinu organizovanja takmičenja u ASCG , a predsjednica takmičarske komisije Milena Mudruša i Office Manager ASCG govorila je o globalnom kalendaru svjetske atletike, načinu prijavljivanja takmičenja i priznavanju rezultata na takmičenjima.

"Doc. dr Jovica Petković održao je predavanje o adaptaciji na stres u trenažnom procesu. Drugog dana skupa održan je sastanak Trenerske organizacije ASCG, gdje se govorilo o unapređenju u radu i boljem funkcionisanju. Selektor reprezentacije Osman Erović govorio je o programu rada selektora sa težištem na Kriterijume za učestvovanje na takmičenje u 2024. godini. Predsjednik stručnog savjeta ASCG Drago Musić i nacionalni trener za trke na cesti-putu i planinsko trčanje Branislav Maslovarić imali su predavanje vezano oko načina organizovanja takmičenja na stazi i van stadiona u cilju promocije atletike. Doktor Olivera Prodanović govorila je o Dopingu o sportu, a profesor Nikola Mijušković o psihologiji pobjednika", saopštili su organzatori.

Ističu da su "tokom ovog skupa po svim pitanjima održane i diskusije učesnika u cilju iznalaženja najoptimalnijih rešenja za što bolje funkcionisanje svih organa i tijela ASCG."

"Na kraju je predsjednik ASCG Milorad Vuletić svim učesnicima dodijelio sertifikate o učeśu na seminaru kojem su pored predstavnika ASCG učestovali i predstavnici specijalne Olimpijade iz grada iz Nikšića", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: