Usik: Nije pitanje hoću li pobijediti Fjurija, samo je pitanje kada

Ukoliko ne bude novog pomjerenja datuma, ime najboljeg boksera svijeta biće poznato 17. februara u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije u Saudijskoj Arabiji

7293 pregleda 26 reakcija 3 komentar(a)
Usik vjeruje u pobjedu, Foto: Reuters
Usik vjeruje u pobjedu, Foto: Reuters

Ukoliko ne bude novog pomjerenja datuma, ime najboljeg boksera svijeta biće poznato 17. februara u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Ukrajinac Aleksandar Usik, vlasnik tri superprestižna pojasa - IBF, WBA, WBO, vjeruje da će se opasati i najcjenjenijim, WBC, koji pripada Britancu Tajsonu Fjuriju.

"Nije pitanje mogu li pobijediti, već samo kada ću pobijediti. Svake večeri pred spavanje, zamislim da sam u ringu, a onda mi je ruka podignuta. Jednostavno, vjerujem da je pobjeda jedini ishod", kazao je Usik za boxingscene, i dodao:

"Fjuriju sam ušao u glavu i on sada razmišlja o zecu, i neka nastavi. Omiljeni mi je reper Eminem, a njega je majka zvala bijelim zecom. E da, ja baš volim da me zovu bijelim zecom. A ja sam moje ciljeve ostvario - postao sam dobra osoba, a kada uspijete to, možete i sve ostalo", zaključio je Usik.

Bonus video: