Šarčević i Korać najbolji sportisti Bijelog Polja

Prvak Evrope u boksu u konkurenciji mladih, Mirko Šarčević, i legendarni golgeter Jedinstva, Žarko Korać, laureati su tradicionalnog izbora „Najboljih sportista Bijelog Polja

3342 pregleda 1 komentar(a)
Bijelo Polje ponosno na uspjehe sportista u 2023., Foto: Bijelopolje.co.me
Bijelo Polje ponosno na uspjehe sportista u 2023., Foto: Bijelopolje.co.me

Prvak Evrope u boksu u konkurenciji mladih, Mirko Šarčević, i legendarni golgeter Jedinstva, Žarko Korać laureati su tradicionalnog izbora „Najboljih sportista Bijelog Polja“, koju organizuje Centar za sport i rekreaciju Opštine Bijelo Polje.

Nagrada za najbolju sportsku organizaciju pripala je atletskom klubu Jedinstvo.

- Istorijski rezultati su oni koje su ostvarili Mirko Šarčević i Žarko Korać u protekloj godini. Možda u ovom trenutku nismo svjesni kakav su oni rezultat napravili, jer da je riječ o milionskom gradu bilo bi mnogo. Dakle iz malog Bijelog Polja imamo najboljeg mladog boksera u Evropi i najboljeg strijelca u istoriji crnogorske fudbalske lige, saopštio je Milan Ašanin predsjednik Žirija za dodjelu nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima Bijelog Polja, uz podsjećanje da su i atletičari Jedinstva bili najbolji predstavnici grada na MOSI, ali i ostvarili odlične rezultate na Igrama malih zemalja i domaćim takmičenjima.

Najbolji trener u 2023. godini je Mugoša Kovačević iz bokserskog kluba Bijelo Polje, dok je najbolji sportski radnik Marko Stojanović iz Rukometnog kluba Jedinstvo.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2023. godini su dodijeljena Anđeli Drobnjak koja je proglašena za najbolju sportiskinju MOSI 2023. godine, dok je Risto Drobnjak nagrađen kao osvajač bronzane medalje na Igrama malih zemalja.

- Opština Bijelo Polje izdvaja značajna sredstva za sport možda u odnosu na budžet najviše procentualno od svih gradova u Crnoj Gori. Međutim, kada uporedimo 1,1 milion koliko će biti opredijeljeno za finansiranje svih sportskih klubova u 2024. godinu, sa budžetom FK Budućnost koji ima duplo veći budžet, onda možete vidjeti koliko su veliki i jaki rezultati ne samo u fudbalu, nego i u rukometu, odbojci, košarci, atletici i borilačkim sportovima, istakao je potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović.

Ovo je bila izuzetno dobra godina za bjelopoljske sportiste što najbolje potvrđuje da smo se pozicionirali u vrh crnogorskog sporta, kako u individualnim tako i u kolektivnim sportovima, kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

- Nagrađenima bih čestitao na postignutim rezultatima uz nadu da će komisija za dodjelu priznanja naredne godine imati još teži posao nego ove godine, što znači da ćemo imati još bolje sportske rezultate u 2024. godini, naveo je Maslovarić.

Korać: Priznanje koje obavezuje

U ime nagrađenih sportista Bijelog Polja, Žarko Korać se zahvalio Komisiji na priznanju ali i svim klubovima i sportskim organizacijama koje su ih predložile za najveće priznanje.

- Nagrada je plod dugogodišnjeg kvalitetnog rada i posvećenosti, i na kraju krajeva ono što je najbitnije u fudbalu ali i u sportu rezultata u kontinuitetu, istakao je Korać.

Kao i prethodnih godina Komisija za dodjelu nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima je dodijelila 12 nagrada za perspektivne sportiste i to: Amina Džogović (Džudo klub Favorit), Nikolina Pešić (Teniski klub Elit), Emil Omerović (Omladinski fudbalski klub Borac), Ena Hot (Bokserski klub Feniks), Bešir Zulović (Bokserski klub Feniks), Amra Hubanić (Atletski klub Jedinstvo), Bogdan Sošić (Karate klub Jedinstvo), Iva Šebek (Odbojkaški klub Jedinstvo), Nikola Đurović (Odbojkaški klub Jedinstvo), Ljuban Mujović (Košarkaški klub Jedinstvo 1950), Haris Adrović (Atletski klub Jedinstvo). Školsko sportsko društvo „Marko Miljanov“ proglašeno za najbolje školsko društvo u Bijelom Polju.

Priznanja JU Centra za sport i rekreaciju za odbojkaše i Ministarstvo sporta i mladih

Direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić uručio je posebna priznanja odbojkaškim reprezentativcima Crne Gore Milanu Rovčaninu i Nikoli Đuroviću za nastup na prvenstvu Evrope za seniore u Makedoniji. On je istakao da se radi o dva perspektivna igrača, koji su pored nastupa u reprezentaciji predvodili Jedinstvo do titule prvaka Crne Gore u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Za pomoć u realizaciji infrastrukturnih projekata priznanje je uručeno i Ministarstvu sporta i mladih, koje je primio Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport.

- Zajedno ćemo raditi na projektima koje smo zacrtali u 2024. godini, te da ćemo uspjeti da unaprijedimo uslove rada u opštini Bijelo Polje na zadovoljstvo svih sportista ovoga grada, kazao je Jojić.

Priznanje JU Centar za sport i rekreaciju je uručeno i Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Bonus video: