Strijelac Božović i fudbaler Đukić najbolji sportisti Berana

Najuspješniji sportista Berana u 2023. godini je Miloš Božović, član streljačkog kluba "Berane", najperspektivniji fudbaler Maksim Đukić

2411 pregleda 2 komentar(a)
Berane proglasilo najbolje u sportu u 2023. godini, Foto: SO Berane
Berane proglasilo najbolje u sportu u 2023. godini, Foto: SO Berane

Najuspješniji sportista Berana u 2023. godini je Miloš Božović, član streljačkog kluba "Berane", dok je za najperspektivnijeg sportistu izabran Maksim Đukić fudbaler FK Berane,.

Najuspješniji sportski kolektiv je STK "Budim" Berane. Zaslužnim sportskim radnikom proglašen je Ivan Popović, direktor i trener SK „Smiljevica“. Posebno priznanje za doprinos sportu dobio je Milan Đinović.

Najuspješniji sportski trener za 2023. godinu je trener rukometnog kluba "Berane 1949", Suad Skenderović. Priznanje za postignut sportski takmičarski rezultat (sve uzrasne sportsko-takmičarske kategorije) dobili su: Andrija Ćeranić - Bokserski klub "Radnički", Vasilije Osmajlić - FK Berane, Ivona Petrić - STK Budim, Andrija Sekulić - KK Lim, Milena Kastratović - ŽRK „Berane 2003“, Nikola Babović – RK „Berane 1949“, Ksenija Jukić – Streljački klub „Donje Luge“ i Andrea Bućković – ŽFK „Cveteks“.

"U prisustvu predsjednika Opštine Berane Vuka Todorovića i sekretara za sport Vladimira Asanovića upriličeno je svečano proglašenje najboljeg sportiste, sportskog radnika i ekipe našeg grada u 2023. godini. Manifestacija je i prilika da se istakne rad, predanost i trud svih pojedinaca i kolektiva u postizanju dobrih sportskih rezultata, a svim sportistima i sportskim radnicima poželimo puno uspjeha u narednoj godini", stoji u saopštenju SO Berane.

Žiri u sastavu: Aleksandar Vujović, predsjednik i članovi: Nada Kenjić, Goran Folić, Zdravko Šćekić, Željko Obadović, Milun Danić i Marijana Radovanić, koje je imenovao predsjednik Opštine Berane, a u skladu sa Pravilnikom o izboru i proglašenjem najuspješnijih u sportu, donio je Odluku o dodjeli godišnjih nagrada sportistima, sportskim kolektivima i radnicima za 2023. godinu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: