Nekadašnji svjetski šampion u biciklizmu optužen za ubistvo supruge

Roan Denis je optužen za "ubistvo iz nehata bezobzirnom vožnjom i ugrožavanjem života drugih". Mediji su prenijeli da je pušten uz kauciju i da će se u martu pojaviti pred sudom u Adelejdu

9363 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši dvostruki svjetski šampion u biciklizmu Roan Denis je optužen za ubistvo iz nehata nakon smrti njegove supruge, nekadašnje olimpijke Melise Hoskins.

Kako su prenijeli australijski mediji, Hoskins je umrla od povreda nakon što ju je udario automobil dok je vozila bicikl u Adelejdu u subotu uveče.

Denis je optužen za "ubistvo iz nehata bezobzirnom vožnjom i ugrožavanjem života drugih". Mediji su prenijeli da je pušten uz kauciju i da će se u martu pojaviti pred sudom u Adelejdu.

Policija je saopštila da je 32-godišnja Hoskins, nekadašnja australijska biciklistkinja, umrla od teških povreda nakon što ju je udarilo vozilo koje je vozio "njoj poznati vozač", ali nije navedeno njegovo ime.

Hoskins se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, a osvojila je zlato u ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu 2015. godine.

Denis je 2018. i 2019. godine osvojio dvije titule svjetskog šampiona na hronometar, srebro na Igrama u Londonu u ekipnoj potjeri i bronzu u Tokiju u drumskoj trci na hronometar.

On je 2015. godine postao sedmi Australijanac koji je nosio žutu majicu vodećeg na Tur d'Fransu i postavio rekord u prosječnoj brzini.

Nakon što je završio karijeru i oženio se 2018. godine, preselio se sa porodicom iz Evrope u Adelejd.

Bonus video: