Rus i 20. rivala srušio nokautom - Kalum Smit izdržao do sedme runde

Artur Beterbijev u Kvebeku otklonio sve prepreke za meč sa zemljakom Dmitrijem Bivolom u borbi za apsolutnog vladara poluteške kategorije. Smit poznat crnogorskoj publici po pobjedama nad Draškovićem i Sjekloćom

11677 pregleda 7 komentar(a)
Prošlog januara Jard je pao u 8. rundi, Smit danas nije izdržao toliko, Foto: REUTERS
Prošlog januara Jard je pao u 8. rundi, Smit danas nije izdržao toliko, Foto: REUTERS

Iako ima 38 godina, Rus Artur Beterbijev pogađa jednako kao prije deset godina kada je sjajnu olimpijsku, zamijenio karijerom profesionalnog boksera. Osjetio je to i Englez Kalum Smit, koji je pao u 7. rundi pokušaja da Rusu uzme WBC, IBF i WBO šampionske pojaseve poluteške kategorije.

Beterbijev je i 20. boj u profi ringu dobio nokautom, a Smit je poaržen tek drugi put, nakon što je to uspjelo Kanelu Alavresu.

Smit je u Eho areni u Liverpulu 2014. godine jednoglasno dobio Budvanina Nikolu Sjekloću za internacionalnu WBC titulu u supersrednjoj. Sjekloća je tada bio na zalasku karijere.

Dvije godine ranije Smit je u kvalifkacijama za OI u Londonu u turskom Trabzonu bio bolji i od Nikšićanian Boška Draškovića, a do prelaska u poutešku jedini poraz momak iz predgrađa Liverpula je izgubio od Kanela.

Beterbiejv sada želi borbu sa WBA prvakom i zemljakom Dmitrijem Bivolom, za naslov apsolutnog šampiona poluteške. Očekje se da čće Beterbijev, koji za sedam dana puni 39 godina na megdan zemljaku u julu ove godine.

Bonus video: