Mark Markes: Ne očekujem da odmah pobjeđujem na Dukatiju

Osmostruki Moto GP šampion osjeća se kao debitant u prvoj sezoni u kojoj će u Greziniju voziti na Dukatiju

3719 pregleda 0 komentar(a)
Markes nakon četiri neuspješne godine odlučio da se oproba na motociklu koji pravi Dukati, Foto: Reuters/Marcelo del Pozo
Markes nakon četiri neuspješne godine odlučio da se oproba na motociklu koji pravi Dukati, Foto: Reuters/Marcelo del Pozo

Jedan od najvećih svih vremena, Španac Mark Markes debitovaće ove sezone na Dukatiju ali u ekipi Grezini u Moto GP šampionatu.

Na Hondi je ikona motociklizma osvojio osam najvećih titula, ali u posjjednje dvije godine en zan za pobjedu u trci. Prihvatio je poziv mlađeg brata Aleksa da voze u timu Grezinija.

“Šampionska očekivanja su jedno, pristup trkama je nešto drugo. Odnosno, jasno je da će moj glavni pristup biti da budem što brži na stazi. A ako postanem brži u prvim testovima, pokušaću to učiniti", kazao je Mark i dodao:

"Očekivanja se ne poklapaju uvijek sa stvarnošću. Iako je jasno da su očekivanja ljudi jako velika od mene. Ali kao što sam rekao, u ovom scenariju, moj će posao biti da pokušam zaboraviti na sva ta očekivanja i fokusiratii se na posao jer ću morati ostati smiren, posebno na početku", rekao je veliki šampion.

On je bez podijuma u posljednje dvije godine a bez titule već četiri. Bilo je padova, povreda, operacija i pretjerane želje da se nedovoljno oporavljen vrati na stazu.

"Naravno da bih želio biti brz, ali ne mogu zamisliti da ću odmah krenuti u borbu za pobjede, jer posljednje četiri godine bile su za mene prava noćna mora. U dvije prethodne godine nisam pobijedio ni u jednoj trci. U isto vrijeme voziću motocikl kakav voze dva fantastična vozača - Franćesko Banjaja i Horhe Martin, ali oni imau ogromno iskustvo sa njim i osvajali su trke, šampionate", naglasio je Markes.

On ne sumnja da će imati motocikl istog kvaliteta kakav će voziti iz ekipe Dukatija ii Pramak Dukatija.

"Da, iste motocikle, možemo reći iste motocikle, ali... Kada se tek pridružite timu ne možete očekivati da ste na istom nivou", zaključio je Markes.

Bonus video: