Gut-Behrami hita ka Velikom globusu, Odermat mu sve bliže

Švajcarkinja Lara Gut Behrani koristi povredu Šifrin da se priamkne u generalnom poretku, kod skijaša njen sunarodnik Odermat već može da slavi Veliki kristalni globus

1693 pregleda 0 komentar(a)
Povredu Šifrin koristi Lara Gut Behrami i primakla se u borbi za pobjedu u Svjetskom kupu, Foto: Beta/AP
Povredu Šifrin koristi Lara Gut Behrami i primakla se u borbi za pobjedu u Svjetskom kupu, Foto: Beta/AP

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobjednik je petog superveleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup vožen danas u Garmišu.

Odermat je do pobjede došao u vremenu minut, deset sekundi i 13 stotinki.

Švajcarac, koji je dobio svih pet veleslaloma ove sezone, u Garmišu je ostvario devetu pobjedu ove sezone, ukupno 33. u Svjetskom kupu. Ove sezone po dva puta trijumfovao je u spustu i superveleslalomu.

Odermat je 30 stotinki bio brži od drugoplasiranog Austrijanca Rafaela Hazera, dok je treći bio Austrijanac Franjo Fon Almen sa 61 stotinkom slabijim vremenom od pobjednika.

Odermat je vodeći u plasmanu superveleslaloma sa 390 bodova. Krihmajer je drugi sa 269, dok je trećeplasirani Hazer sa 222 boda.

Švajcarac zauzima čelnu poziciju i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1.406 bodova. Francuz Siprijen Sarazan, koji je danas ostao bez plasmana, je drugi sa 684, a treći Manuel Feler sa 559 bodova.

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami pobijedila je u Kortini Dampeco, u petom superveleslalomu sezone Svjetskog kupa. Olimpijska i svjetska šampionka u toj disciplini trijumfovala je u vremenu minut, 20 sekundi i 75 stotionki. To je njena četvrta pobjeda ove sezone, ukupno 41. u Svjetskom kupu.

Kao drugoplasirana završila je Austrijanka Stefani Venije sa 21 stotinkom zaostatka, dok je Francuskinja Roman Miradoli bila treća sa 41 stotinkom slabijim vremenom od pobjednice.

Pobjednica jučerašnjeg spusta, Norvežanka Ragnhild Movinkel, završila je na četvrtom mjestu, dok je peto i šesto pripalo Italijankama Sofiji Gođi i Marti Bazino.

Superveleslalom u Kortini Dampeco su, kao i prethodna dva nadmetanja u spustu, obilježili brojni padovi i povrede skijašica, od kojih je najozbiljnija Kanađanke Valeri Grenije.

Gut-Behrami je preuzela Vođstvo u plasmanu superveleslaloma sa 320 bodova i ima deset više od drugoplasirane Kornelije Huter, koja nije završila trku u Kortini Dampeco. Italijanka Federika Brinjone je treća sa 246 bodova.

Čelnu pozicija zauzima Amerikanka Mikaela Šifrin, koja je zbog povrede propustila posljednje dvije trke, sa 1209 bodova. Gut-Behrami je druga sa 1.014, a treća Federika Brinjone sa 838 bodova.

Bonus video: