Izvinjenje Marije Vuković: Nisam imala namjeru da unizim grb i zastavu Crne Gore, jer bih tako unizila i sebe

"Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi"

57550 pregleda 713 reakcija 216 komentar(a)
Marija Vuković nakon osvajanja srebrne medalje na EP u Minhenu, Foto: Printscreen YouTube/ European Athletics
Marija Vuković nakon osvajanja srebrne medalje na EP u Minhenu, Foto: Printscreen YouTube/ European Athletics

Crnogorska atletičarka Marija Vuković izvinila se zbog izjave u kojoj je grb na zastavi Crne Gore nazvala kokoškom.

Ona je u trenutku kada je serijalu "Igram svoju igru", koji se objavljuje na RTCG, upitana da nacrta maskotu Olimpijskih igara u Parizu, za grb na zastavi Crne Gore rekla: "Kokoš, ova naša kokoška sa zastave".

Njeno saopštenje na društvenim mrežema prenosimo integralno.

"Dragi prijatelji, Duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja serijala Igram svoju igru. Namjera mi nije bila da povrijedim ničije osjećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem.

Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi. Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe.

Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila!

A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim, napisala je Marija Vuković.

Bonus video: