Đurašković vratio Odluku kojom je Marija Vuković uz Krivokapića predložena za najboljeg sportistu Prijestonice

"Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primjer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primjer takvog odnosa", navodi se u obrazloženju gradonačelnika Prijestonice Cetinje

49532 pregleda 528 reakcija 152 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Reuters
Marija Vuković, Foto: Reuters

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković vratio je Komisiji za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta na ponovno odlučivanje Odluku kojom je Marija Vuković uz Filipa Krivokapića, 24. januara, predložena za najboljeg sportistu Prijestonice u 2023. godini.

To je saopšteno iz Prijestonice Cetinje.

U saopštenju se navodi da je zahtjev za ponovno odlučivanje uslijedio nakon "njene neprimjerene izjave o državnom simbolu Crne Gore".

"Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primjer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primjer takvog odnosa. Polazeći od navedenog, svjedoci smo da je jedan od Odlukom nadležne Komisije izabranih dobitnika navedene nagrade prethodnih dana putem sredstava javnog informisanja iznio grubo negativnu formulaciju u odnosu na simbole naše države, te stoga vraćam Odluku o izboru najboljeg sportiste godine Komisiji na ponovo odlučivanje", navodi se u obrazloženju Đuraškovića.

Iz Prijestonice Cetinje si kazali da je Odluka o priznanju za najboljeg sportistu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu donešena 24. januara ove godine i objavljena na način definisan pravilima.

"Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta zasijedaće ponovo i donijeti novu Odluku", zaključuje se u saopštenju.

Atletičarka Marija Vuković je u serijalu "Igram svoju igru", koji se objavljuje na RTCG, a podržavaju ga COK i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, upitana da nacrta maskotu Olimpijskih igara u Parizu.

Kako nije znala šta je, tražila je asocijaciju da joj se pomogne.

"Medvjed, patka, kokoška", nakon čega joj je direktor fotografije serijala, Blažo Tatar, rekao da je u pitanju pernata životinja.

"Kokoš, ova naša kokoška sa zastave" , rekla je Vuković.

Ona se izvinila zbog te izjave i poručila da nije imala namjeru da unizi grb i zastavu Crne Gore, jer bi kako je kazala tako unizila i sebe.

Bonus video: