ASCG: Nakon iskrenog kajanja Marije Vuković stavljamo tačku na taj slučaj

"Kao isključivo sportska organizacija, nastojaćemo da i u narednom periodu, kao i do sada, obezbijedimo najbolje moguće uslove za pripreme i takmičenja naših članova, pa naravno i Marije Vuković, što se posebno odnosi na olimpijsku godinu", poručio je predsjednik Atletskog saveza Milorad Vuletić

5153 pregleda 116 reakcija 16 komentar(a)
Marija Vuković i Milorad Vuletić nakon OI u Tokiju, Foto: Savo Prelević
Marija Vuković i Milorad Vuletić nakon OI u Tokiju, Foto: Savo Prelević

Nakon što je Marija Vuković javno uputila izvinjenje crnogorskoj javnosti zbog neprimjerenih riječi na račun državnog simbola, kao i nakon iskrenog kajanja koje je izrazila u našem razgovoru za nas je stavljena tačka na ovaj slučaj.

To je saopštio Atletski savez Crne Gore, nakon što se Upravni odbor saglasio sa predlogom saopštenja predsjednika ASCG Milorada Vuletića, a vezanog za nedavnu izjavu crnogorske atletičarke.

Marija Vuković je u serijalu "Igram svoju igru", koji se objavljuje na RTCG za grb na zastavi Crne Gore rekla: "Kokoš, ova naša kokoška sa zastave".

Saopštenje Vuletića prenosimo integralno.

"Kao predsjednik Atletskog saveza Crne Gore razgovarao sam sa našom takmičarkom Marijom Vuković, povodom izjave koju je dala u emisiji RTCG, a koja je izazvala brojne reakcije javnosti.

Nakon njenog javno upućenog izvinjenja crnogorskoj javnosti zbog neprimjerenih riječi na račun državnog simbola, kao i nakon iskrenog kajanja koje je izrazila u našem razgovoru, za Atletski savez Crne Gore stavljena je tačka na ovaj slučaj.

Kao isključivo sportska organizacija, nastojaćemo da i u narednom periodu, kao i do sada, obezbijedimo najbolje moguće uslove za pripreme i takmičenja naših članova, pa naravno i Marije Vuković, što se posebno odnosi na olimpijsku godinu.

Atletski savez Crne Gore zahtijeva, kao i do sada, od svih svojih članova da na dostojan i adekvatan način reprezentuju svoju zemlju i njene državne simbole, kako na sportskim borilištima, tako i van njih", piše u saopštenju Vuletića.

Bonus video: