Prvenstvo Crne Gore u šahu pomjera granice

Najveći nagradni fond u istoriji prvenstva, koji iznosi rekordnih 15.000 eura, obećava spektakularne borbe na 76. Prvenstvu Crne Gore u šahu. Osim najvećih imena crnogorskoh šaha nastupiće i legendarni velemajstor Božidar Bonja Ivanović

4289 pregleda 2 komentar(a)
Božidar-Bonja Ivanović i Nikola Đukić, Foto: ŠSCG
Božidar-Bonja Ivanović i Nikola Đukić, Foto: ŠSCG

Na šahovskoj pozornici Crne Gore uskoro će zasijati 76. Prvenstvo Crne Gore u šahu, takmičenje kojim će biti otvoren bogat kalendar Šahovskog saveza Crne Gore.

Rekordni nagradni fond od 15.000 eura obećava da će ovaj šahovski spektakl postati nezaboravan trenutak u istoriji crnogorskog šaha. U središtu pažnje ne samo zbog prestiža, već i zbog kvaliteta, ovo prvenstvo najavljuje beskompromisne borbu u kojima će uživati svi ljubitelji šaha.

Reprezentativci velemajstori, predvođeni desetostrukim šampionom Crne Gore, Nikolom Đukićem i našim najmlađim velemajstorom, šampionom iz 2021. godine, Lukom Draškovićem, obećavaju nezaboravne partije. Uz njih, Denis Kadrić i Nikita Petrov, dva najbolje rejtingovana igrača na crnogorskoj listi, unose dodatni nivo uzbudjenja u borbu za titulu.

Njima se ove godine pridružuje i legendarni Božidar-Bonja Ivanović, bard crnogorskog šaha, koji u svojim vitrinama ima 16 pobjedničkih pehara nacionalnog šampionata. Nastup velemajstora Ivanovića predstavlja pravu poslasticu za šahovske zaljubljenike. Spisak velemajstora se tu ne završava, jer će svoju šansu tražiti i velemajstor Nebojša Nikčević

Iskusni internacionalni majstori poput Blaža Kalezića i Predraga Nikača garantuju zanimljive borbe, dok mlada generacija crnogorskih šahista stupa na veliku scenu. Oči će biti uprte u Aleksandra Tomića, Miloša Pečuricu, Andreja Šukovića, Peka Đurovića i Mila Pobora, koji su već pokazali svoj rastući talenat na prethodnim takmičenjima, a nedavno su nastupali za mladu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu koje je održano u Budvi.

Prvenstvo Crne Gore biće igrano u ekskluzivnom ambijentu Diplomatske kule Capital Plaza centra. Ovaj izuzetni prostor ne samo da pruža igračima udobnost i eleganciju, već i stvara atmosferu dostojnu najvećih svjetskih turnira, saopšteno je iz ŠSCG.

Ono što čini ovu šahovsku arenu još spektakularnijom je rekordni nagradni fond od fascinantnih 15.000 eura. Ova brojka postavlja nove standarde u istoriji ne samo Prvenstva Crne Gore već i regiona, čineći ovu godinu posebno uzbudljivom. Pobjednik će imati priliku da osvoji ne samo prestižnu titulu već i značajan dio ovog ogromnog fonda, s obzirom na to da je čak 3.500 eura rezervisano za osvajača prvog mjesta.

Rok za prijave ističe sjutra, trenutno se prijavilo preko 60 učesnika.

Za sve ljubitelje šaha, važno je naglasiti da će ovo istorijsko takmičenje biti dostupno putem prenosa uživo na malim ekranima. Publika će imati priliku da prati svaki potez, svaki strateški manevar i svaku odlučujuću borbu za prestižnu titulu direktno.

Organizator takmičenja je Šahovskih savez Crne Gore, a pokrovitelj Ministarstvo sporta i mladih.

Bonus video: