Fjuri i Usik moraju boksovati 18. maja, ili će borac koji odustane platiti 10 miliona kazne

Nakon posjekotine na sparingu Tajson Fjuri najavio da će biti spreman za meč apsolutnog boskerskog prvaka 18. maja u Rijadu

7201 pregleda 3 komentar(a)
Usikov menadžer pokrenuo lavinu objavom da je Tajsona tiganjem povrijedila supruga, Foto: Reuters
Usikov menadžer pokrenuo lavinu objavom da je Tajsona tiganjem povrijedila supruga, Foto: Reuters

Britanac Tajson Fjuri i Ukrajinac Aleksandar Usik boskovaće za ujedinjenje titula bokserskog šampiona teške kategorije 18. maja u Rijadu.

Prvobitno je meč trebalo da se održi 17. februara, ali je odgođen zbog duboke posjekotine iznad oka koju je zadobio britanski bokser tokom sparinga. Usik u meč ulazi kao WBA, IBF i WBO šampion, dok Fjuri ima WBC pojas Mohameda Alija.

Pobjednik će biti prvi bokser koji je objedinio sve četiri titule poslije 25 godina, kada je to uspjelo Britancu Lenoksu Luisu.

A krenule su i prozivke, psovke i prijetnje, iako je Usik manirom velikog džentlemena poželio brz oporavak rivalu.

“Idemo dalje, poznat je novi datum borbe i Usik će da plače: - Tajson bi se trebao povući, on to želi", kazao je Kralj cigana i dodao:

"Ne idem u penziju, ispljuvku. Nokautiraću te!", zaprijetio je Fjuri.

A Usik je u tim prozivkama "kolateralna šteta", najvjerovatnije veće pozornoci meču koja bi menadžeru Ukrajinca Egisu Klimasu donijela i više novca. Upravo je Klimas i pokrenuo lavinu.

“Tajson Fjuri je prokleta kukavica koja će učiniti sve da izbjegne borbu s Usikom. Tražio je od svoje kučkice da ga tiganjem pogodi u obrvu. Možete me citirati od riječi do riječi,” rekao je menadžer Egis Klimas.

Ali Saudijci ne žele da čekaju vječno i najavili su da navijači mogu dobiti povraćaj novca za ulaznice od 17. februara, ali i da bi odustajanje bilo kojeg od dvojice šampiona, ugovorom značilo kaznu za nejga od 10 miliona dolara.

Bonus video: