Vesni Kljajević balkansko zlato i norma za U20 Svjetsko prvenstvo

Članica Tare iz Mojkovca je do najsjajnijeg odličja došla hicem od 14,89 metara u posljednjoj seriji, čime je ostvarila i normu za U20 Svjetsko prvenstvo, koje će se od 27. do 31. avgusta održati u Peruu

7213 pregleda 327 reakcija 6 komentar(a)
Vesna Kljajević sa trenerom Danilom Ristićem, Foto: Atletski savez Crne Gore
Vesna Kljajević sa trenerom Danilom Ristićem, Foto: Atletski savez Crne Gore

Veliki uspjeh Vesne Kljajević - reprezentativka Crne Gore je osvojila zlato u bacanju kugle na Balkanskom prvenstvu za juniore u atletskoj dvorani „Banjica” u Beogradu.

Članica Tare iz Mojkovca je do najsjajnijeg odličja došla hicem od 14,89 metara u posljednjoj seriji, čime je ostvarila i normu za U20 Svjetsko prvenstvo, koje će se od 27. do 31. avgusta održati u Peruu.

Mlada Mojkovčanka je na ovom takmičenju bila sa svojim trenerom Danilom Ristićem, a o značaju rezultata najbolje govori podatak da Balkansku atletsku federaciju sad čine čak 22 države, jer su se priključile Austrija, Ukrajina, Izrael, Gruzija...

Kljajevićeva je i prošle godine imala rezultat iznad predviđene norme od 14,50 metara, ali je pravilima Svjetske atletske federacije predviđeno da se za Limu računaju samo rezultati iz 2024.

Nada crnogorske atletike će od septembra boraviti u Americi, jer je dobila stipendiju Univerziteta Kvins, ali ostaje članica Tare.

U Beogradu je u skoku uvis učestvovao Radovan Sošić. Iako tri godine mlađi od konkurencije, skokom od 185 centimetara je oborio crnogorski rekord za mlađe juniore.

Bonus video: