Počasti za borca Budućnosti, Nemanja Čađenović svjetskom medaljom do naslova najboljeg kik-boksera

Osvajač bronzane medalje na Svjetskom seniorskom prvenstvu, Nemanja Čađenović, najbolji je kik-bokser u Crnoj Gori

3086 pregleda 1 komentar(a)
Nemanji je zasluženo priznanje uručio predsjednik Saveza Ivan Strugar, Foto: Slaviša Živaljević
Nemanji je zasluženo priznanje uručio predsjednik Saveza Ivan Strugar, Foto: Slaviša Živaljević

Kik -bokser Budućnosti Nemanja Čađenović najbolji je 2023. godini u tradicionalnim izborima Kik-boks saveza Crne Gore.

Čađenović je osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, a prošlu sezonu počeo je pobjedom na Evropskom kupu u Sarajevu i Svjetskim kupovima u Istanbulu i Budimpešti.

Osvojio je i zlato na Univerzitetskim igrama u Zagrebu, dok je u Beogradu, na Evropskom kupu, bio srebrni.

"Velika mi je čast i privilegija što sam proglašen za najboljeg seniora. Prethodna godina bila je najsupješnija u mojoj karijeri. Nadam se da ću ubuduće u kontinuitetu osvajati medalje sa šampionata Evrope i svijeta. Nagrada mi daje veliki vjetar u leđa", rekao je 22-godišnji borac u lou -kiku do 71 killogram.

Njegov klub, Budućnost, koji uspješno vodi reprezentativni trener Andrej Đeljošević bio je najuspješniji u 2023. godini.

Priznanja za najbolje kadete dobili su Pavle Petrović i Jaman Kalač, dok su najbolji juniori Viktor Dukić i Matija Radović.

Specijalnu nagradu za ostvarene rezultate u karijeri i doprinos razvoju kik- boksa dobila je dugogodišnja reprezentativka Anastazija Petrović.

Za doprinos razvoju kik-boksa plakete su uručene Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministastvu sporta i mladih.

"Rezultatski smo više nego zadovoljni, osvojili smo 40 medalja na Evropskim, a 12 na Svjetskim kupovima. Naša tri juniora osvojili su medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, Nemanja Dukić i Mirko Božović su bili srebrni, Matija Radović bronzani. Kruna godine bila je Čađenovićeva medalja na SP u Portugalu", rekao je predsjednik Kik-boks saveza Ivan Strugar i dodao:

"Na satrtu prošle godine smo usvojili ambiciozan kalendar, a cijene su u međuvemenu bile neupordivo veće ali uz pomoć prijatelja Saveza i ličnih, uspjeli smo a nije izostala na kraju godine ni velika i značajna i tradicionalna podrška COK-a, i Ministarstva sporta", objasnio je Strugar

On očekuje bolje dane za atraktivni borilački sport kakav jeste kik-boks.

"Budžet od države je značajno uvećan - rekordan, tako da iskreno vjerujem da neće biti problema da ispoštujemo predviđeni plan. Ključna dva takmičenja ove godine su nam Svjetsko prvenstvo za juniore i kadete u avgustu u Budimpešti, te Evrospko prvenstvo za seniore u Atini u novembru", istakao je Strugar i pohvalio se i međunarodnim priznanjem.

"Kik-boks savez i KBK Bar dobili su organizaciju Balkanskog prvenstva za juniore i seniore, od 31. maja do 2. juna. Imali smo u tome značajnu podršku lokalne uprave u Baru", zaključio je Strugar.

Bonus video: