Meklaren predstavio bolid za novu sezonu Formule 1

Bolid koji će ove sezone voziti Meklarenovi vozači Lando Noris i Oskar Pijastri je narandžasto-crn kao i prošlogodišnji

1992 pregleda 0 komentar(a)
Foto: McLaren (X)
Foto: McLaren (X)

Ekipa Meklaren predstavila je danas u Silverstonu novi bolid MCL38 kojim će se takmičiti u predstojećoj sezoni Formule 1.

Bolid koji će ove sezone voziti Meklarenovi vozači Lando Noris i Oskar Pijastri je narandžasto-crn kao i prošlogodišnji.

"Tim je uzbuđen što danas predstavlja MCL38 i što će ga prvi put vidjeti na stazi", rekao je šef Meklarena Andrea Stela, prenio je Skaj.

Meklaren je prošle godine slabo počeo sezonu, ali je u nastavku poboljšao performanse bolida i rezultate i bio je u više trka konstantan protivnik Red Bulu, koji je dominantno osvojio titulu u konkurenciji konstruktora i vozača.

"Ulaskom u ovu godinu, želimo da nastavimo sa uspjehom iz prošle sezone, ali znamo da će svaki tim napredovati i pronaći konkurentnost za svoje bolide za novu sezonu", rekao je Stela.

Meklaren se prošle godine našao na četvrtoj poziciji u šampionatu konstruktora.

"Sada imamo sve na mjestu iz perspektive infrastrukture, ljudi i kulture, tako da nastavljamo da idemo naprijed i gradimo dalji uspjeh na već obavljenom poslu kako bismo se vratili na čelo", izjavio je šef Meklarena.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: