Ferstapen: Sviđa mi se agresivan izgled bolida

Aktuelni prvaci Formule 1, Red Bul, predstavio je bolid za sezonu 2024. godine u najbržem šampionatu

3834 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Formula 1
Foto: Formula 1

Aktuelni prvaci Formule 1, Red Bul, predstavio je bolid za sezonu 2024. godine u najbržem šampionatu.

Trostruki uzastopni šampion Formule 1, Holanđanin Maks Ferstapen vjeruje da je ekipa napravila odličan automobil, i da je bolji u odnosu na bolid u kojem se takmičio prošle godine.

"Zadovoljan sam smjerom koji je tim odabrao u radu na automobilu. Vidio sam crteže još u Abu Dabiju, na posljednjoj trci prošle godine, i bio iznenađen, jer je u određenom smislu automobil izgledao potpuno drugačije. Recimo samo da je ekipa definitivno odlučila da ne izgleda konzervativno", kazao je Leteći Holanđani i dodao:

"I sviđa mi se Red Bulov ambiciozni pristup. Imali smo sjajan bolid, ali tim je odlučio iskoristiti priliku i implementirati nekoliko inovativnih rješenja - rekao bih, dati sve od sebe i pokušati poboljšati bolid. Naravno, samo će vrijeme pokazati koliko će to dobro funkcionisati. Ali koliko vidim, unutar tima, svi su zadovoljni onim što smo uspjeli postići u vazdušnom tunelu. Ali, opet, ne znamo ništa sigurno. Ne možemo kontrolisati ni to šta drugi timovi rade. U svakom slučaju, mislim da su velike promjene ozbiljan rizik,” rekao je Ferstapen.

Bonus video: