Tekbol od ove sezone ima i "zimsku ligu" - sve kreće iz Podgorice

Novo izdanje Crnogorske tekbol lige počinje u subotu u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore

4162 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od ranijih takmičenja u Podgorici, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Sa jednog od ranijih takmičenja u Podgorici, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Nova sezona, drugačiji format - ovog puta osim preko ljeta tekbol će se igrati i tokom zime.

Novo izdanje Crnogorske tekbol lige kreće u subotu i to "zimskom ligom", tokom koje će se održati tri turnira u dvoranskim uslovima, a prva stanica je Podgorica i Sportsko-kulturni centar Univerziteta Crne Gore.

Ljeto ostaje rezervisano za turnire na otvorenom.

Ukupno, tokom 2024. održaće se osam turnira širom države, a kada su u pitanju zatvorena takmičenja, osim Podgorice, održaće se u Herceg Novom (30. mart) i Bijelom Polju (27. april).

"Velika prednost tekbola je to što je prilagodljiv različitim uslovima - ljeti uglavnom organizujemo turnire na otvorenom, zbog atraktivnosti lokacija i same promocije njihovih turističkih i potencijala za rekreaciju, ali ove godine došli smo na ideju da se proširi liga i na zimski dio, odnosno da počne nekoliko mjeseci ranije, zbog sve većeg interesovanja ljudi u Crnoj Gori", objasnio je Milorad Šutulović. predsjednik Tekbol saveza Crne Gore.

Podsjeća se u zatvorenim uslovima organizuju i neka od najvećih takmičenja.

"Sam turnir Evropske tekbol turneje u našem glavnom gradu održan je u dvorani i imamo iskustva sa organizacijom u tom smislu. Očekujemo veliko interesovanje i prijave novih ekipa, ali i učešće već iskusnih naših takmičara, koji su u tekbol priči od samog njenog pokretanja u Crnoj Gori. Vjerujemo da će nova sezona biti zanimljiva, pogotovo što je prošla pokazala da je velik broj tekera značajno napredovao i unio neizvjesnost u samo takmičenje", dodao je Šutulović i pozvao sve kojima se tekbol sviđa da se prijave i oprobaju.

Iz Tekbol saveza dodaju i da će na uvodna tri turnira nove sezone biti zastupljene tri kategorije.

"Uz najatraktivniju, muški dubl, prijave su otvorene za mušku pojedinačnu kategoriju i za mješovite parove. Svi zainteresovani takmičari mogu da se prijave preko zvanične Instagram stranice Tekbol saveza Crne Gore - teqball.mne", navode iz TSCG.

Kao i prethodnih sezona, kako su istakli, najbolji crnogorski takmičari imaće priliku da kroz turnire u domaćem šampionatu izbore mjesto na velikim regionalnim i internacionalnim takmičenjima, poput Jadranske tekbol lige, turnira Evropske tekbol turneje i takmičenja Svjetske tekbol federacije.

Bonus video: