Crna Gora sa 28 aduta na Balkanskom prvenstvu u Podgorici

Svečano otvaranje planirano je u subotu u 12 sati

2280 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Dulović u akciji, Foto: Privatna arhiva
Nenad Dulović u akciji, Foto: Privatna arhiva

Podgorica će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za seniore i veterane, na kojem se očekuje učešće 298 karatista iz 13 država, najavljeno je iz Karate saveza.

Crnogorski karate predstavljaće 28 takmičara - devet u katama i 18 u borbama kod seniora, a Crna Gora imaće i jednog predstavnika u konkurenciji veterana.

Predvodiće ih selektori Milena Milačić i Tijana Popović u katama, odnosno Almir Cecunjanin i Žarko Raković u borbama.

U katama pojedinačno nastupiće Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Lazar Seukulić u muškoj, a Mila Mraković, Maša Đukanović i Arijana Kočan u ženskoj konkurenciji.

Muški kata tim činiće Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, a ženski Mila Mraković, Maša Đukanović i Džena Canović.

U borbama, u muškoj konkurenciji, za medalje boriće se Matija Bojić, Ognjen Otašević i Ognjen Bjelajac (do 60), Nenad Dulović (do 67), Lazar Jovović, Nemanja Mikulić i Emre Saljiu (do 75), Nikola Malović, Dušan Bijelić i Lazar Kosović (do 84), Lazar Potpara i Nemanja Jovović (preko 84).

U ženskoj konkurenciji nastupiće Jovana Strujić (do 55), Ana Drašković (do 61), Jovana Stojanović i Vasilisa Bujić (do 68), Milena Jovanović i Dragana Konjević (preko 68).

Biće to, nakon skoro tri godine, povratak Drašković i Konjević u reprezentaciju, nakon šampionata Evrope u Poreču.

Crnogorski karate predstavljaće i 13 sudija.

Pravdu će dijeliti Miodrag Radunović, Toko Raičević, Milica Lučić, Nikola Perunović, Dragan Ćirović, Seida Suma, Dimitrije Đuričković, Tanja Aranitović, Mario Kovačević, Marko Dučić, Aleksandra Šljivančanin, Milica Mićović i Milica Bura.

Nadmetanja na podgoričkom šampionatu sudiće 55 internacionalnih sudija.

Predsjednik Karate saveza, Predrag Perković, kazao je da je predstojeći šampionat treće balkansko prvenstvo koje crnogorska asocijacija organizuje u posljednje tri godine.

"Kontinuitet povjerenja koje dobijamo od Balkanske karate federacije jasan je signal kredibiliteta koji Karate savez Crne Gore uživa u Balkanskoj karate federaciji. Mi ćemo dati sve što je do nas da to i ovog puta opravdamo", rekao je Perković agenciji MINA.

On je naglasio da, iako je na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu za seniore u Tirani osvojeno prvo mjesto u generalnom plasmanu, crnogorski karatisti nemaju rezultarski pritisak.

"Za nas je ovo, prevashodno, još jedna jaka provjera na putu ka glavnom takmičenju, a to je Evropsko prvenstvo u Zadru. Na bazi prikazanog na dva turnira Serije A, u Atini i Larnaki, putanja nam je dobra i vjerujemo da će se to dodatno potvrditi i na ovom šampionatu", rekao je Perković.

On je pozvao sve ljubitelje borilačkih sportova da u sportskom kompleksu Verde uživaju u vrhunskom karateu i isprate kvalitetne borbe više osvajača evropakih i svjetskih medalja.

Sjutra, prvog takmičarskog dana, na programu su kate pojedinačno kod muškaraca, borbe u ženskoj konkurenciji, u svim kategorijama, kao i nadmetanja veterana.

U subotu, u 12 sati, planirano je svečano otvaranje, a prije njega na programu su kate pojedinačno u ženskoj konkurenciji.

U nastavku takmičarskog dana predviđene su borbe pojedinačno kod muškaraca.

U nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, na programu su ekipna takmičenja, u katama i borbama.

Sva tri dana takmičenje u dvorani Verde počeće u devet sati.

Bonus video: